Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seniorka upadla při jízdě na eskalátoru a zranila se. Bezbrannou ženu ležící na zemi někdo chladnokrevně okradl

Odporný případ neuvěřitelného hyenismu vyšetřují policisté z Plzně. Při jízdě na eskalátoru v objektu vlakového nádraží tam upadla seniorka a způsobila si zranění hlavy. Bezbrannou ženu ležící na zemi okradl neznámý pachatel o peníze a doklady.

Osmašedesátileté ženě se udělalo nevolno ve čtvrtek před osmou hodinou ráno, když spěchala na vlak a jela na nádraží na eskalátoru. „Po vystoupení upadla na zem, při pádu se uhodila do hlavy a zůstala ležet na zemi. Této zdravotní indispozice seniorky využil neznámý pachatel, který ji místo pomoci okradl o peněženku s obsahem finanční hotovosti 2000 korun a osobních dokladů,“ popsala ohavný čin mluvčí policie Veronika Hokrová.

Bezbranná žena neměla žádnou šanci, jak se zloději ubránit. Peněženku měla uloženou ve své kabelce, kterou měla při sobě. Zloděj cennosti z kabelky chladnokrevně sebral a zmizel. „Seniorce poskytl první pomoc třiapadesátiletý zachránce, který vyjel po stejném eskalátoru jako poškozená a nahoře ženu uviděl ležet na zemi. Bleskurychle přivolal zdravotnickou pomoc a společně s pracovníky ostrahy vlakového nádraží ženu dovedli k sanitce,“ uvedla mluvčí policie.  

Až v sanitce pak žena zjistila, že nemá peněženku s obsahem. Pachatel se takového jednání dopustil i přesto, že věděl, že je poškozená v ohrožení života nebo jeví známky vážné poruchy zdraví nebo jiného vážného onemocnění, neposkytl potřebnou pomoc, ač tak mohl učinit bez nebezpečí pro sebe nebo jiného.

Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neposkytnutí pomoci. V případě dopadení pachatele mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky okradená žena, zraněná žena, okradl zraněnou, pád na eskalátoru, krádež, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka upadla při jízdě na eskalátoru a zranila se. Bezbrannou ženu ležící na zemi někdo chladnokrevně okradl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.