Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dva pachatelé se specializovali na krádeže cigaret, způsobili škodu za tři čtvrtě milionu

Dvojici zlodějů, kteří se úzce specializovali na krádeže tabákových výrobků, dopadli policisté z Plzeňska. Pachatelé mají mít na svědomí nejméně osm případů vloupání do čerpacích stanic, ale i do kamenných prodejen v obchodních nákupních centrech na území Plzeňského a Karlovarského kraje. Celkem způsobili škodu za tři čtvrtě milionu korun. Ve většině případů ale kradl jen starší z dvojice.

„Série vloupání začala na konci října loňského roku, kdy se dostal jedenačtyřicetiletý pachatel do jednoho z obchodních domů na okraji Plzně. Vnikl do vnitřních prostor prodejny s tabákem, kde odcizil přes tisíc kusů krabiček cigaret. Při krádeži ho vyrušila ostraha objektu a pachatel po násilném otevření okna u přilehlé kavárny z obchodního domu utekl,“ popsala jednu z akcí mluvčí policie Eva Červenková.  

V prosinci loňského roku se pachatelé zaměřili na benzinové čerpací stanice, a to na jižním Plzeňsku, na severním Plzeňsku a na konci roku pachatelé zamířili i do Karlovarského kraje. V únoru se zloději vrátili opět na severní Plzeňsko, kde se vloupali do benzínové čerpací stanice a v dubnu si vybrali čerpací stanici na okraji Plzně. Posledním skutkem bylo vloupání do prostor tabákové prodejny na jižním Plzeňsku.

„Způsob provedení vloupání byl vždy stejný, kdy pachatelé násilím překonali zajišťovací mechanismus dveří či oken, rozbili skleněnou výplň a přes ni se dostali do objektů, kde odcizili vždy ve velkém množství tabákové výrobky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 730 tisíc korun, kdy přes 500 tisíc činí škoda na odcizených tabákových výrobcích,“ řekla policejní mluvčí.

Po vyhodnocení zajištěných stop, kamerových záznamů a dalších operativně pátracích prostředků kriminalisté na začátku května letošního roku provedli policejní akci ve spolupráci se zásahovou jednotkou. V obci na severním Plzeňsku provedli domovní prohlídku a v jednom z objektů zajistili věci, které byly použity při páchání trestné činnosti.

„Na základě všech nashromážděných důkazů policejní komisařka předala jednačtyřicetiletému muži usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. Za stejné skutky si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání i devatenáctiletý muž, který figuroval u jednoho z vloupání. Oba obvinění muži jsou stíháni na svobodě,“ dodala mluvčí Červenková.

Ohodnoť článek

Foto SIPA / Pixabay.com | Zdroj Pixabay.com

Štítky krádež, vloupání, tabákové výrobky, čerpací stanice, Plzeňský, Karlovarský, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva pachatelé se specializovali na krádeže cigaret, způsobili škodu za tři čtvrtě milionu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.