Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zatímco žena kradla v obchodě, komplic ji po telefonu radil, co má ještě sebrat

Zvláštním způsobem si počínala třicetiletá žena a o osm let starší muž, kteří se spolu vydali krást do dvou obchodních domů v Plzni. Jejich postup byl v obou případech stejný. Žena skládala zboží do nákupního košíku, přitom telefonovala se svým kumpánem, který ji navigoval kudy se dál vydat a co odnést. Nutno dodat, že platit rozhodně neplánovali.

Vše začalo v jednom z obchodních domů v Plzni, do kterého napochodoval osmatřicetiletý muž pod záminkou, že si jde nakoupit pečivo. Ve skutečnosti ale obhlížel terén, aby pak mohl po telefonu své zlodějské kolegyni radit.

„Po chvíli vešla do obchodu žena a do nákupního vozíku uložila různé zboží v celkové hodnotě 14 tisíc korun. Jednalo se o potraviny, oblečení, alkohol nebo tyčový vysavač. Muž ji přitom "navigoval" po telefonu. Místo k pokladně žena zamířila ke vchodu do prodejny a chtěla odejít bez zaplacení,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Při odchodu si všimla pracovníka ostrahy a zpanikařila. Nakonec nechala vozík s nákupem na místě a utekla. Štěstí zkusil pár o hodinu později v jiném obchodím centru.

„Stejným způsobem pachatelé odcizili zboží v celkové hodnotě 13 tisíc korun. Po vyhodnocení stop a kamerových záznamů policisté oba vypátrali a na základě důkazů usvědčili,“ dodala policejní mluvčí. Je už jen drobným detailem, že od nákupního centra odjel muž v autě, a to i přesto, že měl platný zákaz řízení.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, krádež, obchodní centrum, policie, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatímco žena kradla v obchodě, komplic ji po telefonu radil, co má ještě sebrat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.