Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilec měl v sobě pět promile alkoholu, přijmout ho v tomto nebezpečném stavu nechtěli ani na záchytce

Silně opilého muže polehávajícího na chodníku našla hlídka policie v Havlíčkově ulici v Sušici. Podle testu na alkohol měl v sobě v té době přes pět promile alkoholu. Následoval proto převoz na záchytku do 75 kilometrů vzdálené Plzně, kde se nachází jediné zařízení tohoto druhu v celém kraji. Tam ale původně muže nepřijali vzhledem k vážnému stavu, který ohrožoval jeho život.     

Hlídka policie v Sušici vyjížděla k opilému muži na základě hlášení na tísňové lince 158, protože ve svém stavu budil veřejné pohoršení. „Padesátiletého muže vyzvali k dechové zkoušce. Měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 4,80 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška byla s ještě o něco vyšším výsledkem, a to 5,10 promile alkoholu v krvi,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Policisté opilého muže zajistili a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. „Na záchytce ho nejprve nechtěli přijmout vzhledem k výši hodnoty dechové zkoušky. Proto mu byla v nemocnici poskytnuta pomoc ke snížení alkoholu v krvi. Poté už umístění opilce na záchytku nic nebránilo,“ uvedla policejní mluvčí. Policisté jednání opilce evidují jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Zřizovatelem záchytné služby je Plzeňský kraj a provozuje ji nově Záchranná služba Brdy. Dnes je s poplatkem ve výši 4500 korun jednou z nejdražších v zemi. Za svůj pobyt ale zaplatí obvykle jen kolem 17 procent klientů. Ročně na stanici skončilo kolem 1700 opilců, během pandemie jejich počty významně klesly. V jediné záchytce v kraji nejčastěji nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilec, pět promile, záchytka, protialkoholní záchytná služba, Záchranná služba Brdy, Plzeňský, alkohol, policie, Plzeň, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilec měl v sobě pět promile alkoholu, přijmout ho v tomto nebezpečném stavu nechtěli ani na záchytce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.