Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zloděj ukradl z auta klíče od obydlí jeho majitele, hned potom byt vybílil

O tom, že pachatelé, kteří se specializují na krádeže věcí z aut, neodradí od vloupání do vozu ani na první pohled „prázdné“ vozidlo, se přesvědčil jeden Plzeňan. Zloděj v jeho autě našel klíče od domu i od bytu, který následně v nepřítomnosti majitele navštívil.

Svůj vůz značky Škoda Octavia zaparkoval muž v Plzni u Boleveckého rybníka. „Zloděj si na parkovišti vyhlédl jedno ze zaparkovaných vozidel. Vnikl bez zjevného násilí do vozu, který následně prohledal. Z přihrádky u spolujezdce odcizil svazek klíčů od bytu, včetně bezkontaktního čipu od bytového domu v Plzni v ulici Ke Sv. Jiří,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Dále si pachatel z vozidla vedle klíčů odnesl další drobnosti a doklady od vozidla. Následně se s klíči vypravil zloděj do domu. Využil příležitosti, kdy byl jejich majitel u Boleváku. „Pomocí odcizeného čipu a klíčů se pachatel následně dostal do domu a konkrétní bytové jednotky, kterou prohledal. Z chodby odcizil pověšený svazek klíčů od sklepa, v obývacím pokoji notebook, navigaci a fotoaparát, v kuchyni pánskou peněženku, která obsahovala osobní doklady poškozeného, platební karty a finanční hotovost ve výši čtyři tisíce korun, dále odcizil volně odložený mobilní telefon, dvě nabíječky na mobilní telefon a byt posléze opustil,“ popsala zlodějskou výpravu policejní mluvčí.

Kriminalistům se ale na základě zajištěných stop a analýz podařilo vypátrat pachatele krádeže i vloupání. Třicetiletý muž z Plzeňska teď čelí obvinění z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ohodnoť článek

Foto TheDigitalWay

Štítky zloděj, vykradený byt, ukradené klíče, vykradený automobil, dům, krádež, Plzeň, Škoda Octavia, Velký Bolevecký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl z auta klíče od obydlí jeho majitele, hned potom byt vybílil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.