Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Šestnáct let vězení hrozí muži, který s autem vletěl do domova pro seniory, na následky šoku zemřela klientka (93)

Smutnou dohru má případ z loňského roku, kdy tehdy dvaatřicetiletý řidič doslova proletěl se svým vozem Škoda Fabia vchodovými dveřmi a proboural se tak na chodbu domova pro seniory v Tachově. Při incidentu se lehce zranila třiadevadesátiletá klientka domova, která se lekla a upadla na zem. V nemocnici později zemřela na následky prodělaného šoku. Řidiči teď za to hrozí až 16 let vězení.

„Vrchní komisař obvinil třiatřicetiletého muže (33) ze spáchání trestných činů těžké ublížení na zdraví s následkem smrti a z poškození cizí věci. Vyšetřování nadále pokračuje. V případě, že bude uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na 8 – 16 let,“ uvedla dnes mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Nehoda se stala 31. května. Z nepochopitelných důvodů se muž se svým vozem proboural až do haly domova s pečovatelskou službu. Podle mluvčí Jirouškové se muž po nehodě pohyboval po zařízení, ze kterého následně utekl do zahrad přilehlých rodinných domů. Před policií dlouho neutíkal, hlídka ho brzy zadržela. Dechová zkouška i test na drogy byly negativní.

Okamžitě se vyrojily spekulace, že měl muž spory se svou babičkou, která je klientkou domova. Muž od začátku tvrdil, že si vůbec nepamatuje na to, za jakých okolností a proč do zařízení vjel autem. Bezprostředně po činu byl motorista hospitalizovaný v plzeňské nemocnici. Lékaři u něj diagnostikovali toxickou psychózu, což je duševní porucha vyvolaná drogami. Do tohoto stavu se dostal poté, co přestal užívat léky. Ty měl brát na základě protitoxikologického ochranného léčení.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, Tachovsko, Ejpovice, záchranka, zranění, obvinění, ublížení na zdraví, domov, Tachov, Škoda Fabia, věznice, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestnáct let vězení hrozí muži, který s autem vletěl do domova pro seniory, na následky šoku zemřela klientka (93)  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.