Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silně opilý cyklista ležel uprostřed silnice, nadýchal skoro čtyři promile

Jarní počasí vyhnalo do ulic také milovníky cyklistiky, někteří z nich si ale velmi rádi přihnou. To byl i případ muže, kterého v půl jedenácté večer našli zraněného ležet na silnici v Plzni na Roudné. Policisté upozorňují, že za jízda na kole pod vlivem alkoholu je velmi riskantní, navíc může vyjít i pěkně draho.

Na linku 158 se obrátil volající, který si všiml zraněného cyklisty na silnici v ulici Pramenní v Plzni na Roudné. Přivolaná hlídka na místě hned poznala, že muž před jízdou notně popíjel.

„U muže byla na místě provedena dechová zkouška na zjištění požití alkoholu s pozitivním výsledkem. Na detekčním přístroji se ukázala hodnota 3,71 promile. Cyklista byl v péči přivolaných záchranářů odvezen do nemocničního zařízení k dalšímu vyšetření,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Není však jasné, zda na kole jel či ho jen vedl. Policisté proto žádají případné svědky, kteří v danou hodinu místem pojížděli nebo procházeli, aby se obrátili na linku 158.

Podle zákona hrozí i cyklistům za jízdu pod vlivem alkoholu pokuta až do výše 20 tisíc korun. Tato sankce je platná, když hodnota alkoholu v těle do jedné promile. V dalších případech jsou sankce od 25 do 50 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, nehoda, cyklista, alkohol, policie, Plzeň, silnice, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý cyklista ležel uprostřed silnice, nadýchal skoro čtyři promile  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.