Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Hasiči v noci bojovali s požárem vyvážecího stroje, škoda se vyšplhala na 500 tisíc

Šest jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce před půlnocí u požáru v zemědělské společnosti ve Lhotce u Radnic na Rokycansku. Hořel tam vyvážecí stroj.

V době příjezdu hasičů byl už stroj zcela v plamenech. Po jejich zásahu z něj zbylo jen zcela ohořelé torzo. „Škoda se vyšplhala na 500 tisíc korun. Příčinu požáru bude zkoumat vyšetřovatel,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. Mohlo se jednat o technickou závadu, ale i o úmyslné zapálení.

Během měsíce a půl je to již pátý požáru těžkého stavebního stroje, který likvidovali hasiči v Plzeňském kraji. A pokaždé jde škoda do stovek tisíců korun. Na břehu rybníka v Čížkově na jižním Plzeňsku shořel v dubnu manipulátor. Plameny způsobily škodu vyčíslenou předběžně na jeden milion korun. Příčinou požáru byla technická závada.

Vysokozdvižný vozík shořel také v dubnu na návěsu kamionu, který ho převážel. Požár vznikl za jízdy v důsledku technické závady na návěsu. Odtud se pak rozšířil i na náklad. V tomto případě byla škoda 1,3 milionu korun. V květnu vyjížděli hasiči do Luhové, kde hořel rozebíraný kombajn. Jednalo se vrak a škoda byla minimální. O pár dní později likvidovali hasiči v Zahořanech požár manipulátoru. Ten začal hořet v důsledku nedbalosti při pálení odpadu. Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK / facebook.com

Štítky požár, požár stroje, vyvážecí stroj, hasiči, zásah hasičů, Rokycansko, okres Rokycany, Lhotka u Radnic, Plzeňský kraj, Čížkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v noci bojovali s požárem vyvážecího stroje, škoda se vyšplhala na 500 tisíc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.