Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinec pochodoval po kolejích k Ejpovickému tunelu, namířeno měl do Plzně

Naprosto nepochopitelné jednání a hazard se svým životem předvedl třiačtyřicetiletý cizinec, který se pohyboval po železniční trati nedaleko od železničního tunelu v Ejpovicích na Rokycansku. Muž měl namířeno do Plzně a cestu si chtěl zkrátit skrze tunel.

„Informaci o pohybu neznámé osoby v kolejišti u železničního tunelu v Ejpovicích přijal krátce po jedné hodině ranní operační důstojník policie, kterého upozornil pracovník drážních hasičů. Po příjezdu policisté zjistili, že cizinec, kterého před tunelem hasiči zastavili, šel po kolejích od Ejpovic. Podle jeho slov měl v úmyslu dojít do Plzně,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Policisté jednání muže vyřešili příkazem na místě. Uložili mu tučnou pokutu ve výši 10 000 korun! „Jeho chování můžeme označit jako velice riskantní, a to ve vztahu k jeho životu a zdraví. Nejen s ohledem na zmíněné neuvážené chování cizince upozorňujeme, aby lidé dodržovali pravidla, a tím neohrožovali nejen své životy a zdraví, ale i a ostatních,“ zdůraznila policejní mluvčí.

Krátce po zprovoznění tunelu tam zahynula nezletilá dívka

Ejpovický tunel je dosud nejdelším železničním tunelem v republice. Měří 4150 metrů a do plného provozu byl uveden po pěti letech výstavby 9. prosince 2018. Už 29. prosince se tam stala smrtelná nehoda. O život přišla v tunelu nezletilá dívka. Do tunelu vstoupila ze Zábělské ulice v Plzni na Doubravce a došla téměř do čtvrtiny tunelu, který má nejmodernější zařízení na detekci pohybu. Dívku srazil rychlík z Prahy. Byla na místě mrtvá. Není jasné, proč do tunelu šla.

Při vyšetřování tragédie vyšlo najevo, že zabezpečovací i kamerové systémy tunelu byly v době události funkční. Po vstupu dívky do tunelu se nespustil alarm. Zařízení totiž bylo v režimu testovacího provozu, který se stále ještě dolaďoval. V tunelu se využívá na detekci pohybu laserový systém. Kamery pak vyhodnocují, co se tam děje. Automatický poplach vyvolá jakýkoliv živý tvor od velikosti lišky.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky Ejpovický tunel, muž v kolejišti, pokuta, hasiči, tunel, Plzeň, Ejpovice, okres Rokycany, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec pochodoval po kolejích k Ejpovickému tunelu, namířeno měl do Plzně  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.