Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Složky IZS zasahovaly dopoledne u dvou vážných nehod s větším počtem zraněných

, aktualizováno 8. května 2021, 13:40

Hned u dvou závažných dopravních nehod s větší počtem zraněných zasahovaly dnes dopoledne složky IZS na Klatovsku. V akci byl i vrtulník letecké záchranné služby. U obce Čepice na Sušicku se srazily dva osob ní automobily. Další osobák havaroval v Mochtíně. Plné ruce práce tak měli zdravotníci v Klatovské nemocnici, kam směřovala většina zraněných.

„Vrtulník letecké záchranné služby z místa střetu transportoval do nemocnice čtyřiatřicetiletou ženu se středně těžkým zraněním na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Pozemní posádky transportovaly šestašedesátiletého muže a jedenasedmdesátiletou ženu s lehkými zraněními do Klatovské nemocnice,“ informovala Andrea Divišová ze záchranné služby. 

„Podle prvotních informací jel řidič s vozidlem značky Ford C Max od obce Čepice. Při vjíždění na hlavní komunikaci nedal dle všeho přednost Škodě Superb jedoucí po hlavní komunikaci ve směru od Sušice na Rábí. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Okolnostmi dopravní nehody a přesnou příčinou se zabývají dopravní policisté územního odboru Klatovy," řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková. 

„Kolem půl deváté ráno se stala nehoda osobního automobilu v Mochtíně. Do Klatovské nemocnice jsme transportovali dospělý pár a dvě nezletilé děti s lehkými zraněními,“ uvedla Divišová.

Vozidlo proletělo ve vysoké rychlosti po nezvládnutém průjezdu zatáčkou přes zahradu u rodinného domu, kde smetlo vše co mu stálo v cestě. Jen díky velkému štěstí nezranilo nikoho z majitelů této zahrady. Auto zbořilo plot a narazilo čelně do zdi dalšího domu. 

„Devětačtyřicetiletý řidič projížděl osobním vozidlem obcí Mochtín. Z dosud nezjištěných příčin vyjel z pravotočivé zatáčky a narazil do rodinného domu. Ve vozidle s ním cestovaly dvě nezletilé děti a žena. Alkohol na místě vyloučen dechovou zkouškou. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají dopravní policisté z územního odboru Klatovy,“ dodala mluvčí policie Ivana Jelínková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda osobního automobilu, složky IZS, Plzeňský, Klatovsko, vrtulník letecké záchranné služby, Klatovská nemocnice, a.s., dopravní nehoda, Mochtín, úraz, okres Klatovy, Čepice, Andrea Divišová, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Složky IZS zasahovaly dopoledne u dvou vážných nehod s větším počtem zraněných  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.