Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z prudkého srázu se na Šumavě zřítil nakladač i s řidičem, další těžký stroj shořel

, aktualizováno 4. května 2021, 16:00

Dva zásahy u dvou těžkých strojů absolvovali dnes dopoledne hasiči v Plzeňském kraji. Na Šumavě poblíž Javorné se zřítil z prudkého srázu nakladač i s řidičem. Původně hasiči informovali o tom, že se jedná o silniční frézu. Později informaci upřesnili. U Zahořan na Domažlicku zase shořel kolový manipulátor.

V serpentinách nad Javornou se ráno kolem deváté hodiny zřítil ze silnice nakladač. Nehoda se stala na hlavním silničním tahu na trase Klatovy – Železná Ruda. Stroj se skutálel ze srázu. Zastavil se až o stromy a zůstal převrácený na boku. Uvnitř kabiny byl řidič stroje. „Zraněného muže jsme předali do péče záchranářů. Na místě došlo i k úniku pohonných hmot. Informovali jsme proto odbor životního prostředí,“ uvedl k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Nehoda se stala při nakládání materiálu na ložnou plochu nákladního vozidla, padesátiletý muž z Kolinecka při couvání s nakladačem vyjel na nezpevněnou krajnici, která se s vozidlem utrhla," popsala okamžiky předcházející zřícení stroje ze srázu mluvčí policie Dana Ladmanová. Způsobená škoda byla vyčíslena na 80 000 korun. Dechová zkouška na alkohol měla u řidiče negativní výsledek. 

Krátce po deváté hodině zasahovali hasiči na Domažlicku u Zahořan, kde začal hořet manipulátor. V době příjezdu hasičů už byl stroj zcela v plamenech. Zbylo z něj jen ohořelé torzo. Příčinou požáru tentokrát nebyla technická závada, ale nedbalost při pálení. Škoda je vyčíslena na 500 000 korun. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, těžký stroj, požár, pád ze srázu, Plzeňský, Šumava, Domažlicko, okres Domažlice, Zahořany, Javorná, Plzeňský kraj, Klatovy, Železná Ruda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z prudkého srázu se na Šumavě zřítil nakladač i s řidičem, další těžký stroj shořel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.