Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Povedená rodinka, dva bratři se ke vloupačkám nechávali vozit taxíkem

Bratři z Příbramska si za svou cílovou destinaci vybrali Spálené Poříčí na jižním Plzeňsku. Nejednalo se ovšem o nevinné výlety. Nic netušící taxikář je totiž uprostřed noci vozil ke vloupačkám a poté na ně ještě čekal, dokud se svým řáděním neskončí. Pak je opět odvezl domů. Během čtyř takových cest vykradli sourozenci rodinné domy, kolny s nářadím nebo garáže.

Strategie dvou bratrů z Příbramska se příliš neměnila. Během noci nebo brzy ráno si zavolali taxík a nechali se odvést do několika kilometrů vzdáleného Spáleného Poříčí. Řidiči vždy namluvili nějakou historku, aby na ně počkal. Taxikář je pak i s lupem odvezl zpět do místa jejich bydliště. Poprvé takto na začátku dubna násilně vnikli do chodby rodinného domu. Zde si nic neodnesli, pozornost ale upnuli k nedaleké kolně s nářadím

„Odtud si vzali brusku, ruční listovou pilu, elektrickou přímočarou pilu, elektrickou pásovou pilu, ruční elektrický hoblík, elektrické míchadlo na stavební lepidlo a několik kusů vykrajovacích korunek na obklady. Všechny odcizené věci byly značkové, poškozený vyčíslil jejich hodnotu na 17 tisíc korun,“ vyjmenovává policejní mluvčí Eva Červenková.

Znovu se do Spáleného Poříčí vydali 24. dubna. Tentokrát se dostali do garáže, kde jim padla do oka dvě horská kola. Škodu tentokrát majitel odhadl na 22 tisíc korun. O dva dny později si z dalšího rodinného domu odnesli další čtyři horská kola za téměř 70 tisíc korun.

„Další skutek se stal následující noc, kdy se pachatelé vloupali do garáže. Odtud si odnesli ruční vrtačku, úhlovou brusku, aku vrtačku s nabíječkou, motorovou pilu a přímočarou pilu. Poškozený muž přišel o nářadí v hodnotě 40 tisíc korun,“ popisuje mluvčí.

Pachatelé za sebou však zanechali stopy. Pro kriminalisty pak už bylo snadné najít viníky. Oba bratři ve věku třicet a dvaatřicet let nyní čelí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, krádež, Plzeň, policie, zloděj, Spálené Poříčí, garáž, nářadí, rodinný dům, okres Příbram, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedená rodinka, dva bratři se ke vloupačkám nechávali vozit taxíkem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.