Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pomáhali a chránili, policisté dostali ven z hořícího domu tři nezletilé děti

Heslem Pomáhat a chránit se řídila dvojice policistů z Tachova, kteří svým bleskovým zásahem zachránili život a zdraví třem dětem. Ty se totiž nacházely uvnitř domu, kde začalo hořet. Policisté děti z hořícího objektu dostali ven ještě před příjezdem hasičů.

O požáru rodinného domu v Tachově informovala Plzeňská Drbna už v sobotu. Teď ale vyšly najevo další zajímavé podrobnosti o záchranné akci. Minulý pátek ve 22.00 hodin přijeli policisté jako první k požáru rodinného domu v Tachově.

„Po příjezdu se hlídka spojila s oznamovatelkou, která stála před domem a ukázala směrem k zadní části domu, ze které vycházely plameny a kouř. Poté co policisté od ženy zjistili, že se v prvním patře domu nacházejí její tři děti, bez váhání ještě před příjezdem hasičů jeden z policistů vběhl do zakouřeného domu. Druhý policista s hasicím přístrojem, který vzal ze služebního vozidla, následoval svého kolegu, aby se pokusil požár uhasit,“ popsala dramatické okamžiky mluvčí policie Hana Kroftová. V tu chvíli hořely dřevěné vstupní dveře do domu.

Dvě dívky a chlapce policista z domu vyvedl, následně se o ně oba příslušníci policie postarali, a to až do příjezdu záchranné služby. Záchranáři pak děti převezli do nemocnice, jelikož se měly nadýchat zplodin.

„Vyjadřujeme uznání oběma kolegům, prap. Kamil Tylka a nstržm. Stanislav Vávra, předvedli profesionální práci, při které svým počínáním doslova naplnili heslo Pomáhat a chránit. Díky jejich včasné reakci a profesionálnímu postupu, kdy byli na místě jako první, se vše obešlo bez vážnější újmy na zdraví a zabránilo se i větším škodám na majetku,“ doplnila mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pomáhat a chránit, požár domu, záchrana dětí, záchrana života, policejní zásah, dům, Tachov, požár, policie, Drbna.cz, Stanislav Vávra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáhali a chránili, policisté dostali ven z hořícího domu tři nezletilé děti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.