Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Student medicíny prováděl pokusy svém psu, nyní mu hrozí šest let vězení

Zbídačený Artuš se dostal na veterinární kliniku v Plzni loni v červenci. Zvíře mělo poraněné oko, zlomenou nohu, hnisavé rány a místy i nekrotizující tkáň. Po náročném léčení a operaci lze konstatovat, že pes doslova utekl hrobníkovi z lopaty. Zranění mu měl způsobit šestadvacetiletý medik, který se ho snažil léčit z onemocnění, která si sám vymyslel. Kriminalisté už mladíka obvinili z týrání zvířat, za což mu hrozí až šest let za mřížemi.

Případem se okamžitě začala zabývat policie, která si vyžádala i znalecké posudky. „Policejní komisař nyní ve věci zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání zločinu týrání zvířat. V případě prokázání viny mu hrozí až šest let ve vězení,“ dodala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Do péče veterinářů se zbídačené zvíře dostalo loni v létě, kdy jej k ošetření přinesl příbuzný mladého studenta. Pes, kterému už nikdo neřekne jinak než Artuš, byl na pokraji smrti. Díky péči lékařů se ho podařilo vyléčit i ho navrátit do psychické pohody.

V Rozhovoru pro Blesk veterinářka prozradila, že byl mladík přesvědčen, že je pes nemocný a sám si vymýšlel neexistující diagnózy se kterými obešel několik klinik. Zřejmě se pak pokoušel zdravého Artuše „léčit“, čímž psa zmrzačil. Nejhůře vypadala zlomenina stehenní kosti, kvůli které museli psa operovat.

K případu se na naléhání médií vyjádřila i lékařská fakulta, podle které měl student pracovat v Biomedicínském centru v oblasti analýzy bakterií.

„Nikdy se nepodílel na pokusech s experimentálními zvířaty, nikdy neměl přístup do laboratoří a prostor, kde se experimenty se zvířaty provádějí,“ uvedla škola v prohlášení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR + Veterinární klinika Kleisslova Plzeň

Štítky krimi, policie, Plzeň, týrání zvířat, pes, medik, veterinář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student medicíny prováděl pokusy svém psu, nyní mu hrozí šest let vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.