Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý pár nařkl kontrolující policisty, že jsou zdrogovaní! Prověřit to jel v noci na místo i policejní ředitel

Tak to tady ještě nebylo! Skutečně kuriózním případem pomluvy se zabývají kriminalisté z Domažlic. Mladý pár totiž nařkl členy policejní hlídky z toho, že se chovají jako feťáci. Případ jel okamžitě na místo na základě oznámení osobně prověřit dokonce i ředitel příslušného územního odboru policie.  

„Čtyřiadvacetiletého muže a o dva roky mladší ženu kontrolovala v Merklíně hlídka policie Obvodního oddělení Stod. V 00:59 hodin telefonicky oznámila žena na tísňovou linku 158, že je kontrolována v obci Merklín a že má podezření, že policisté jsou zdrogovaní. Po několika minutách volal i kontrolovaný muž se stejným tvrzením, policisté se prý chovají jako feťáci,“ popsala incident mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kvůli tomuto závažnému obvinění na místo přijel i ředitel územního odboru, kterému toto tvrzení oba oznamovatelé znovu zopakovali a trvali na něm. „Policisté se podrobili dechové zkoušce i testu na návykové látky. Všechny výsledky byly negativní, mladý pár byl s nimi seznámen. Jejich tvrzení bylo tedy zcela jasně prokázáno jako hanlivé, účelové, hrubě urážející a založené na nepravdivých tvrzeních,“ konstatovala mluvčí policie.

Dvojice nepravdivým tvrzením způsobila újmu oběma kontrolujícím policistům spočívající v tom, že ohrozili jejich vážnost a znevážili výkon odpovědné funkce policisty. Podezřelým hrozí za trestný čin pomluvy až jeden rok odnětí svobody.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policejní kontrola, drogy, pomluva, trestný čin pomluvy, policie, Domažlice, Stod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Tak to je od policie pěkný podraz. Když má někdo dojem, ještě neznamená, že to tvrdí. Nikoho nenařkli jen vyjádřili domněnku. To není pomluva. Zase se vracíme k STBáckým demagogickým způsobům vyšetřování a překrucování? Z článku je jasné, že se nejednalo o žádné tvrzení jen dojem.

Čtvrtek, 1. dubna 2021, 08:14Odpovědět

Mladý pár nařkl kontrolující policisty, že jsou zdrogovaní! Prověřit to jel v noci na místo i policejní ředitel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.