Počasí dnes26 °C, zítra28 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Opilý cizinec bez povolení k pobytu v ČR se snažil utajit svoji autonehodu

Po havarovaném automobilu a viditelně zraněném řidiči pátrali policisté z Rokycanska na základě informace od očitého svědka. Když však přijeli na nahlášené místo k obci Břasy, našli tam jen pozůstatky nehody. Velmi rychle ale zjistili, proč se řidič snažil nehodu zatajit.

Svědek oznámil na policii, že mezi obcemi Břasy a Kříše havaroval modrý osobní automobil Peugeot. „Oznamovatel uvedl, že u vozidla, které havarovalo do příkopu, se nacházejí dva muži, kteří nabídnutou pomoc odmítli, přičemž jeden z mužů má zranění na hlavě. Na místě po havárii zbyly pouze plastové úlomky, sklo a olej,“ informovala mluvčí policie Hana Kroftová.  

Policisté začali pátrat po vozidle i řidiči, který místo nehody opustil. Vozidlo a následně i řidiče vypátrali nedaleko místa havárie v obci Kříše. „Muž, který měl vozidlo řídit, měl zranění na hlavě, policisté proto přivolali lékařskou pomoc. Ještě přes transportem do nemocnice se řidič podrobil dechové zkoušce, která měla pozitivní výsledek. Muž měl půl promile alkoholu v dechu. Nejen to bylo důvodem, proč řidič místo nehody opustil. Policisté lustrací v dostupné evidenci totiž zjistili, že čtyřiatřicetiletý cizinec se na území České republiky zdržuje nelegálně,“ konstatovala mluvčí.  

Policisté muže zajistili a po provedeném lékařském vyšetření si ho převzali kolegové z cizinecké policie, kteří s ním vedou řízení ve věci ukončení pobytu na území České republiky. Ještě toho dne navečer byl muž ze zajištění propuštěn a bylo mu uloženo pět dní, aby opustil území České republiky.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, opilý řidič, alkohol, cizinec, nelegální pobyt, vyhoštění, Česko, havárie, Břasy, okres Rokycany, Peugeot, Kříše, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Takže jediným výsledkem bude to, že si příště dá pozor, aby neboural. Ale o odchodu z ČR zřejmě ani neuvažuje.

Pátek, 26. března 2021, 06:30Odpovědět

Opilý cizinec bez povolení k pobytu v ČR se snažil utajit svoji autonehodu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.