Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V obávaném klanu Kominíků se po smrti vůdce rozhořel mocenský boj, dva příbuzní se drsně pobili

Další drsný incident má na svědomí nechvalně proslulá problematická rodina z Klatov, kterou znají všichni pod přezdívkou „Kominíci.“ V únoru na pohřbu nejobávanějšího recidivisty Josefa Jana (59) napadli jeho rozzuření příbuzní reportéry Plzeňské Drbny a Plzeňského deníku. Tentokrát policisté vyšetřují případ, kdy se členové klanu pobili mezi sebou. Důvodem bitky je mocenský boj o pozice uvnitř rodiny, která po smrti Josefa ztratila svého vůdce.  

Bitka se strhla v Klatovech za bílého dne na veřejném prostranství. „Na chodníku v Domažlické ulici ve 13.25 hodin, místní devětadvacetiletý muž fyzicky napadl třiapadesátiletého muže, kterého opakovaně udeřil pěstí do hlavy. Podezřelý muž byl v posledních letech za obdobný trestný čin odsouzen karlovarským soudem,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Napadeným starším mužem byl jeden z bratrů zesnulého recidivisty. Zaútočit na něho měl jeho synovec. Zatímco útočník z místa činu utekl, jeho zbitého strýce museli záchranáři transportovat do nemocnice k ošetření. „Provedená dechová zkouška u staršího z dvojice prokázala výsledek 2,42 promile alkoholu. Druhého muže policisté zadrželi o 20 minut později. Podrobil se též dechové zkoušce, kdy se přístroj zastavil na hodnotě 1,38 promile. Mladší muž byl předveden na oddělení a po provedení úkonů byl propuštěn,“ informovala mluvčí policie.

Příbuzenskou bitku v klanu Kominíků teď vyšetřuje policie pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Je třeba zdůraznit, že oba aktéři incidentu mají za sebou bohatou trestní minulost. V obou případech se rovněž jedná o obávané recidivisty, kteří mají na svědomí řadu násilných a velmi brutálních případů napadení dalších osob. A lidí se jich právem bojí. Vše nasvědčuje tomu, že klid v Klatovech rozhodně nebude ani po smrti nejobávanějšího Kominíka.

Vůdce klanu Kominíků zemřel před měsícem

VIP recidivista zemřel v polovině února na následky nemoci ve věku 59 let. Během svého života si odseděl ve vězení asi 30 let. Byl asi dvacetkrát soudně trestaný a báli se ho i policisté. Na svobodě pobýval Josef Jano vždy jen několik dní. Obvykle krátce po propuštění někoho ve městě brutálně napadl a pak putoval zpět za mříže. Tam se dostal například kvůli vydírání tří osob, jednomu muži vyhrožoval uříznutím hlavy. V minulosti byl odsouzen mimo jiné za vydírání, loupež, výtržnictví, krádeže, několikanásobné ublížení na zdraví, dvě pohlavní zneužívání, nebo útoky na veřejného činitele.

Na pohřbu obávaného recidivisty

Nechvalně proslulého, holohlavého a potetovaného svalovce s přezdívkou „Kominík“ znali v Klatovech i v širokém okolí úplně všichni. Všichni se ho celá léta oprávněně také báli. A to včetně policistů. Ty, kdo se mu dokázali postavit, lze spočítat...

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Kominíci, násilí, bitka, napadení, zraněný muž, násilná trestná činnost, rodina, boj o moc, smrt, Klatovy, Drbna.cz, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastní Názor

Jakékoli vyšetřování čehokoli, bez vidiny odnětí svobody, je plýtváním práce policie. 20 podmínek není výjimkou a slušní lidé pouze trpí. Čtvrté slovo odzadu v předešlé větě se nevztahuje na tuhle svoloč (rozhodně to není myšleno rasisticky, ale pragmaticky)

Sobota, 3. dubna 2021, 15:26Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Podle barvy pleti je jasné k jakému etniku tento zločinecký klan patří. Bohu žel je tato minorita privilegována jak sociálními dávkami tak ochranou poskytovanou nesoudnými neziskovkami. Tato ochrana jim dává pocit nedotknutelnosti!

Středa, 17. března 2021, 09:19Odpovědět

milos sedlak

Kdy už takové gaunery zavřou na doživotí, ale hlavně k tvrdé práci!! a nahrazení všech škod. Tu jeho rodinku k němu přidat. Nebyl to náhodou cizinec na pobřeží?

Úterý, 16. března 2021, 13:08Odpovědět

V obávaném klanu Kominíků se po smrti vůdce rozhořel mocenský boj, dva příbuzní se drsně pobili  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.