Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Firma vyrábějící palety na severním Plzeňsku zaměstnávala nelegálně 18 cizinců

Celníci odhalili 18 nelegálně pracujících cizinců ve firmě na severním Plzeňsku, která se zabývá výrobou dřevěných palet a stavebního řeziva. Jednalo se o pracovníky z Ukrajiny a Moldávie.

„Při provedené kontrole byl u 18 osob ze zemí mimo EU zjištěn výkon nelegální práce. U osmi z těchto osob byl kromě výkonu nelegální práce zjištěn i neoprávněný pobyt na území České republiky, a to v rozporu s platným ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR k ochraně před zavlečením onemocněním COVID-19,“ uvedla k případu Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.  

Cizince převzala Policie ČR k zahájení správního řízení o vyhoštění z území ČR. Současně u dalších 10 cizinců ze zemí mimo EU zjistili celníci, že v uvedené firmě vykonávají nelegální práci bez platného povolení zaměstnání nebo zaměstnanecké karty. „Celý případ bude předán Oblastnímu inspektorátu práce pro Plzeňský kraj k zahájení správního řízení a uložení pokuty. Za nelegální zaměstnávání cizinců může úřad uložit pokutu až do výše 10 milionů korun,“ zdůraznila mluvčí.

Od začátku roku provedli plzeňští celníci celkem 10 kontrol se zaměřením na nelegální zaměstnávání, z toho šest bylo pozitivních, čtyři negativní. Zjistili celkem 36 nelegálně zaměstnaných osob a v 10 případech byla porušena informační povinnost vůči Úřadu práce ČR.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky Plzeňský kraj, Ukrajina, Česko, Evropská unie, Moldávie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Policie České republiky, Inspektorát práce, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma vyrábějící palety na severním Plzeňsku zaměstnávala nelegálně 18 cizinců  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.