Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osmnáctiletý motorista už dokázal nasbírat rekordních pět zákazů řízení a stále jezdí

Tak to tady ještě nebylo. Pořádného průšviháře za volantem automobilu odhalila běžná silniční kontrola nedaleko od Horšovského Týna. Policisté při ní zjistili, že teprve osmnáctiletý řidič, už přes svůj nízký věk dokázal nasbírat pět zákazů řízení! A to nebylo zdaleka všechno, co měl tento povedený motorista na svědomí!

„Osmnáctiletého řidiče, který jel s vozem značky Volkswagen z Miřkova - Nového Dvora přes Křakov až do Semněvic, vyzvali policisté k dechové zkoušce. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 0,23 promile alkoholu v krvi,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Vzápětí policisté při prověřování motoristy zjistili, že mají tu čest s jasným rekordmanem, který má už na svém kontě pět zákazů řízení.

„V srpnu 2020 mu byl rozhodnutím Městského úřadu Sušice uložen zákaz řízení v trvání 12 měsíců, v září 2020 rozhodnutím Městského úřadu Horšovský Týn zákaz opět na 12 měsíců, v listopadu 2020 týž orgánem na 20 měsíců, v prosinci 2020 rozhodnutím Magistrátu města Plzně v trvání 20 měsíců a konečně v lednu 2021 trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích mu byl uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 33 měsíců,“ vyjmenovala policejní mluvčí úctyhodný seznam uložených zákazů.

Policisté teď případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Další formou trestu by mohlo být i zabavení vozidla nepoučitelného mladíka.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky silniční kontrola, zákaz řízení, osmnáctiletý motorista, alkohol za volantem, Horšovský Týn, Volkswagen, Semněvice, Křakov, Sušice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

františek timko

tohle je fakt na hlavu chlap má hlad ukradne 5 housek dostane 1,5 roku na tvrdo a tento zmetek má jen tyty trochu divná justice počkat to je v česku jo??Tak to všechno vysvětluje tady funguje justice na objednávku

Středa, 3. března 2021, 17:29Odpovědět

Osmnáctiletý motorista už dokázal nasbírat rekordních pět zákazů řízení a stále jezdí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.