Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policisté během akce Dallas rozprášili gang pěstitelů marihuany

Během zátahu na čtyři profesionální pěstírny marihuany zadrželi policisté ze zásahové jednotky osm podezřelých. Tři pěstírny se nacházely přímo v Plzni, jedna pak v obci na Domažlicku. Celkem vyšetřovatelé zajistili přes 1500 rostlin konopí. Plánovaná akce s názvem Dallas se účastnilo přes sedmdesát policistů.

Krajští vyšetřovatelé a členové Národní protidrogové centrály zadrželi během naplánované akce osm podezřelých, stíháno bude sedm z nich. Jde o čtyři muže, kdy nejstaršímu je jednašedesát let a tři ženy ve věku od pětatřiceti do devětapadesáti let.

„Při domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor, převážně se jednalo o  rodinné domy, policisté odhalili čtyři aktivní pěstírny, tři v Plzni a jednu v obci na Domažlicku. Při nich se podařilo zajistit více jak 1 500 kusů rostlin konopí v různých stádiích růstu. Při akci byla zajištěna finanční hotovost bezmála 150 tisíc korun a cizí měna v přepočtu v několika desítkách tisíc korun. Dále pak policisté zajistili pět osobních vozidel a elektroniku. Mezi zajištěnými věcmi byly samozřejmě i kompletní prvky pro pěstování konopí,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Vrchní komisař po sérii výslechů rozhodl o zahájení trestního stíhání sedmi lidí. Všichni čelí obvinění za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Tři osoby jsou navíc stíhání jako členové organizované skupiny.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, policie, pěstitelé marihuany, drogy, pěstírna, Dallas, konopí, Plzeň, okres Domažlice, Národní protidrogová centrála, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

jak je vidět...je to stále nekončící boj

Pátek, 26. února 2021, 19:31Odpovědět

Policisté během akce Dallas rozprášili gang pěstitelů marihuany  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.