Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté dopadli zloděje pivních sudů, které v době nouzového stavu přepadla žízeň

Devět měsíců vyšetřovala policie krádež pivních sudů, které na jaře v době prvního nouzového stavu zmizely ze sklepa pohostinství v Nezvěsticích na Plzeňsku. Teď se podařilo policistům obvinit dva pachatele z krádeže dvou sudů o obsahu 50 litrů s desetistupňovým pivem.  

„Dva muži ve věku 28 a 29 let dostali chuť na pivo. Společně se domluvili, že zkusí své "štěstí" a vyhlédli si objekt restauračního zařízení, do jehož sklepních prostor sestoupili pomocí kovového výklopného krytu. Odcizili nejméně dva kusy uskladněných pivních sudů s částečným obsahem piva za více jak šest tisíc korun,“ popsala pivní krádež mluvčí policie Veronika Hokrová. Původně policie uvedla, že zmizely ze sklepa ještě další tři sudy s pivem. To se ale nepodařilo prokázat.

Případ si převzali plzeňští kriminalisté a ve spolupráci s místními policisty zjišťovali a prověřovali získané poznatky, které je navedly na stopu dvou pachatelů. „V polovině listopadu 2020 se podařilo pachatele vypátrat a dopadnout. Kriminalisté pak následně oba muže ve věku 28 a 29 let obvinili ze spáchání zločinu krádež, kterého se dopustili společným jednáním,“ informovala policejní mluvčí.

Mladší z pachatelů si v současné době odpykává trest odnětí svobody z předchozí majetkové trestné činnosti a druhý muž je vyšetřován na svobodě. Je zřejmé, že oba se z trestní minulosti nepoučili.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky krádež, sudy s pivem, pivo, hospoda, ukradené sudy, dopadení pachatele, zloděj, vyšetřování policie, Plzeňský, sud, Plzeňský kraj, Nezvěstice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli zloděje pivních sudů, které v době nouzového stavu přepadla žízeň  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.