Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilí mladící se vyřádili v lesoparku, před nádražím se zase potácel namol zpitý cizinec

Předsilvestrovskou oslavu mají za sebou šestnáctiletý mladík a jeho o rok starší kumpán. Oba vypili lahev vína a začali řádit v lesoparku Homolka, kde jim padlo za oběť několik odpadkových košů. Před policisty se schovávali ve křoví i se pokusili o útěk, marně. Naopak úprk před strážci zákona nepřipadal v úvahu u muže, kterého nalezli před nádražím. Na místě nadýchal přes čtyři promile a nebyl schopen se ani zvednout.

Bylo krátce před osmou hodinou večer, když policisté přijali oznámení o podivných ranách ozývajících se z lesoparku. Volající zvuky přirovnal, jako kdyby někdo bušil sekerou do laviček. Po příjezdu na místo si hlídka hned všimla, že nešlo o lavičky, ale o rozbité a povalené odpadkové koše.

„První povalený koš byl hned na začátku parku, další vyvrácený a jeden zcela rozbitý, objevili při prohledávání blízkého okolí. Brzy strážníci dopadli ty, kteří měli ničení na svědomí. V okolí památníku, odkud zaslechli řev, se ve křoví schovávala dvojice mladíků.  Ta, jakmile je zahlédla, rozeběhla se hlouběji do lesoparku, avšak po výzvě strážníka svůj útěk raději záhy vzdala,“ uvedla mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Mladíci se před policisty dušovali, že žádný alkohol nepopíjeli, ačkoli jim byl cítit z dechu. Po provedených dechových zkouškách s pozitivním výsledkem už nemělo cenu zapírat.

„Doznali, že si dali láhev Lambrusca a koše poničili.  Šestnáctiletý mladík nadýchal 0,96 promile a jeho o rok starší kamarád pak 1,27 promile. Oba výtečníky si museli přijít vyzvednout jejich zákonní zástupci. Záležitost bude oznámena k dořešení správnímu orgánu a vyrozuměn bude o celé věci také OSPOD,“ doplnila mluvčí.

Muž nadýchal přes čtyři promile

Před budovou Hlavního nádraží si hlídka všimla čtyřiatřicetiletého muže, který nebyl schopen chůze, neustále vrávoral až nakonec upadl na kolena a svalil se na zem.

„Po ujištění, že je v pořádku a nedošlo při pádu k žádnému zranění, jej strážníci vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal hodnotu 4,03 promile,“ dodala Pužmanová.

Jelikož muž svým chováním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, převezli jej strážníci k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Plzeň

Štítky krimi, vandalové, Plzeň, policie, Homolka, Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilí mladící se vyřádili v lesoparku, před nádražím se zase potácel namol zpitý cizinec  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.