Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Brutální lupič přepadl ženu (86) před domovem pro seniory, o kořist se dělil s komplicem

Drsné přepadení a okradení šestaosmdesátileté ženy na chodníku přímo před domovem pro seniory v ulici Prokopa Velikého v Domažlicích má zajímavou dohru. Kriminalistům se podařilo vypátrat a zadržet nejen brutálního pachatele, ale překvapivě i jeho komplice.

Pachatel zaútočil na nic netušící ženu zezadu. „Chytil její kabelku, kterou držela pevně v levé ruce, a chtěl ji vytrhnout. O kabelku se chvíli přetahovali, až žena upadla na zem. Pachatel měl větší sílu, a tak se mu nakonec kabelku podařilo vytrhnout. Napadená v ní měla uloženou peněženku s finanční hotovostí 1 180 korun, platební kartu, osobní doklady, slevové karty a další věci. Celkové škoda byla vyčíslena na 3 209 korun,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Žena při pádu na zem utrpěla zranění a poškodila si také oblečení. Policisté bezprostředně po útoku vyrazili po horké stopě, vyhodnocovali kamerové záznamy a usilovně po pachateli pátrali. Zjistili, že pachatel však nebyl jen jeden. Při objasňování této trestné činnosti vyšlo najevo, že jsou dva. A oba se je podařilo dopadnout.

„Dvacetiletý muž, který ženu přepadl a okradl, si vysloužil obvinění z loupeže a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Poté, co ženu přepadl a okradl, její kabelku společně prohledal s devatenáctiletým mužem. Ten pak vzal finanční hotovost, ačkoliv věděl, že pochází z trestné činnosti násilného charakteru a viděl, jak poškozená po činu klečí na zemi. Oba pachatelé peníze utratili v jedné z domažlických prodejen. Mladší z mužů byl obviněn ze spáchání zločinu legalizace z výnosu trestné činnosti,“ informovala mluvčí policie.

Oba obvinění skončili v policejní cele. Kriminalisté státnímu zástupci podali podnět na vzetí obviněných do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou oba muži stíháni vazebně. V současné době již pobývají ve vazební věznici. Staršímu z pachatelů hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let, mladšímu tři roky až osm let.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky přepadení seniorky, loupež, okradená seniorka, zadržený pachatel, vazba, Prokop Holý, kabelka, Domažlice, kriminalita, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brutální lupič přepadl ženu (86) před domovem pro seniory, o kořist se dělil s komplicem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.