Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: V jedné ruce lahev, ve druhé nůž. Opilec ohrožoval lidi v centru města

V podroušeném stavu si to třicetiletý muž namířil ke skupince lidí, která posedávala pod památníkem Díky Ameriko! V jedné ruce přitom svíral skleněnou lahev a v té druhé nůž. Naštěstí jeli zrovna kolem dva policisté, kteří okamžitě zakročili.

Krátce po desáté večer jeli dva policisté po Americké ulici v centru Plzně, jeden z nich si přitom všiml muže v mikině, který rozhazoval rukama a nadával skupince lidí, která posedávala kousek od pomníku. Ačkoli nebyli ve službě, neváhali zakročit.

„Protože byli v civilním oblečení, ústně prokázali svou příslušnost k Policii České republiky před samotným zákrokem a vyzvali agresivního jedince, aby od svého jednání upustil a nůž odložil. Muž uposlechl a schoval si nůž do kapsy. Stále ovšem hrozilo nebezpečí, že ho může znovu použít. Vzhledem k tomu, že na opakované výzvy policistů muž nereagoval, použili donucovací prostředky a muže odzbrojili a na místě zadrželi,“ popisuje incident policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Mezitím dorazila na místo hlídka uniformovaných mužů zákona, kteří u potížisty provedli dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,72 promile alkoholu v dechu. „Zadržený byl vyzván, aby se podrobil lékařské prohlídce spojené s následným odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení, s čímž souhlasil,“ dodala Horková.

Poté zamířil přímo do cely. Policisté se věcí nadále zabývají a již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky krimi, Plzeň, policie, napadení, Americká, pomník, Amerika, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V jedné ruce lahev, ve druhé nůž. Opilec ohrožoval lidi v centru města  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.