Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Odvážný mladík vypátral a zadržel zloděje, který předtím vykradl dům sousedovi

Tak tohle se opravdu povedlo! Všímavý mladý muž na Domažlicku vypátral a zadržel zloděje, který se krátce předtím vloupal do rodinného domu jeho souseda. Pachatele držel odvážný mladík pod zámkem až do příjezdu policie.  

Zloděj vnikl do rodinného domu v obci u Domažlic krátce po třinácté hodině, ale viděl jej jeden místní muž. „Pachatel z domu mezitím utekl. Mladík zloděje hledal a našel ho v přístavku u sousedního domu, kde se snažil ukrýval. Reagoval bleskově, přístavek zvenčí uzamkl a okamžitě přivolal policisty. Hlídka policistů z obvodního oddělení z Domažlic se nacházela nedaleko obce a okamžitě se dostavila na místo,“ popsala husarský kousek odvážného mladého muže mluvčí policie Dana Ladmanová.

Do necelých pěti minut od nahlášení případu zacvakla na rukou hodně překvapeného podezřelého policejní pouta. Hlídka zjistila, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Tachovska, který v současné době pobývá v Plzni.

„Muž do rodinného domu vešel neuzamčenými vchodovými dveřmi, uvnitř našel v ledvince peněženku, ze které vzal finanční hotovost 2 000 Kč, ve vedlejší místnosti odcizil digitální fotoaparát s pouzdrem, digitální kameru a mobilní telefon v pouzdře,“ uvedla policejní mluvčí. Svým jednáním pachatel způsobil škodu za 23 540 Kč.

Muž byl převezen do policejní cely. Dále policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen rozsudkem Okresního soudu pro Plzeň-město. Není vyloučeno, že má na svědomí další trestnou činnost. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, vloupání do domu, zadržení pachatele, muž zadržel pachatele, dům, rodinný dům, okres Domažlice, Domažlice, Plzeň, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvážný mladík vypátral a zadržel zloděje, který předtím vykradl dům sousedovi  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.