Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozor na podvodníky, lákavá pracovní nabídka přinesla mladé ženě jen trestní stíhání

Internetem se v těchto dnech šíří klamavá pracovní nabídka slibující výnosné zaměstnání. Z inzerované pracovní nabídky se nakonec vyklubala podvodná trestná činnost. Policisté varují před podobnými nabídkami na internetu, pokud někdo na takovou práci přistoupí, čeká ho trestní stíhání. Přesně to se teď stalo mladé ženě z Plzně.

O tom, že nebezpečí číhá všude se přesvědčila i dvacetiletá žena. Na internetu reagovala na inzerát s poptávkou na administrativní činnosti spojené s registrací na burze. To vše za měsíční fixní odměnu 15 tisíc korun i s případnými bonusy.

„Prostřednictvím e-mailové adresy jí inzerentka vystupující pod smyšleným jménem poskytla informace, že hledá někoho, na koho bude veden bankovní účet. Inzerentka zdůraznila, že o těchto obchodech by neměl nikdo jiný vědět,“ popsala případ mluvčí policie Veronika Hokrová.

Mladá žena souhlasila a založila si přes internet bankovní účet, který zaktivovala, ID a PIN do internetového bankovnictví poskytla neznámé osobě, za což dostala odměnu ve výši necelých dvou tisíc korun. Instrukce od neznámé ženy dostávala důvěřivá žena pouze e-mailovou formou. „Na předmětném bankovním účtu se v brzké době začaly odehrávat podezřelé finanční transakce v připsaných částkách celkem za více jak 600 tisíc korun, které byly později zjištěny jako výnosy podvodného jednání neznámého pachatele,“ uvedla mluvčí.

V tomto případě mělo jednání mladé ženy trestně právní důsledky. Umožnila cizí osobě z nedbalosti zastřít původ věci větší hodnoty, která je výnosem z trestné činnosti na území České republiky nebo v cizině. Plzeňští kriminalisté teď ženu obvinili ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti, za což jí v případě pravomocného rozhodnutí může hrozit až roční trest odnětí svobody.

„Důrazně varujeme každého před podobnými nabídkami. Buďte obezřetní a nenechte se zlákat atraktivní pracovní nabídkou. Důkladně si ověřte, že se jedná o zákonnou nabídku, upřednostňujte osobní setkání a sepsání pracovní smlouvy či dohody o provedení práce. Pokud se vám inzerovaná nabídka bude zdát podezřelá, nereagujte na ni a raději vše ohlaste na Policii ČR na linku 158. Cizí osobě neposkytujte informace k vašemu osobnímu ani jinému bankovnímu účtu nebo jej pro jiného nezakládejte,“ varuje mluvčí policie Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, podvodnice, hospodářská kriminalita, podvodná pracovní nabídka, Internet, kriminalita, bankovní účet, Plzeň, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na podvodníky, lákavá pracovní nabídka přinesla mladé ženě jen trestní stíhání  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.