Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Kriminalisté už dopadli nebezpečného násilníka. Blonďák v aleji Kilometrovka surově napadl a zneužil dvě ženy

Ženy už si mohou konečně oddechnout. Kriminalisté dopadli mladého muže, který má mít na svědomí dva případy velmi surového napadení a znásilnění. K oběma útokům došlo letos začátkem července ve známé plzeňské aleji Kilometrovka. Pachatelem je český občan.

„Po necelých dvou měsících usilovné práce jsme zadrželi 24letého muže, kterého jsme obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu. S ohledem na možné spekulace a případné dezinformace uvádíme, že se jedná o našeho občana,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Během vyšetřování těchto dvou závažných případů policisté zajišťovali i ve spolupráci s městskou policií zvýšený výkon služby ve vybraných lokalitách. „V rámci trestního řízení jsme vyhodnocovali veškeré skutečnosti, informace a zajištěné stopy. Dále jsme prováděli výslechy a další řadu procesních úkonů. Mimo jiné se nám podařilo sestavit identikit podezřelého muže a zjistit k jeho popisu bližší informace, které jsme mohli uveřejnit. Touto cestou bychom také chtěli poděkovat médiím za zveřejnění podobizny muže s uvedením jeho popisu, neboť na základě toho jsme obdrželi od veřejnosti celou řadu poznatků,“ informovala policejní mluvčí.

Policie si podle jejích slov váží spolupráce veřejnosti. Každou poskytnutou informaci kriminalisté důsledně prověřili. „V současné chvíli policejní komisař podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny hrozí obviněnému až 10 let odnětí svobody. S ohledem na to, že se jedná o závažné případy a také s ohledem na samotné poškozené, nebudeme k samotným incidentům poskytovat žádné bližší informace,“ dodala mluvčí policie.

První ženu pachatel napadl ve večerních hodinách a způsobil jí zranění v oblasti hlavy. Poškozené se měl vyptávat na to, zda s ním nechce mít pohlavní styk, načež žena začala křičet. Dotyčný z místa utekl. Na základě prověřování tohoto případu policisté disponovali pouze informací, že se mělo jednat o muže v černé mikině. S určitou časovou prodlevou, přijali policisté oznámení od další ženy, tentokrát se jednalo o zahraniční turistku. Ta vypověděla, že byla ve stejné lokalitě v inkriminovanou dobu znásilněna. Policii poskytla podrobnější popis.

Zadržený muž je sám obětí znásilnění. Podle informací serveru Novinky.cz, ho měl v minulosti opakovaně nutit k sexu 110 kg vážící řidič popelářského vozu, kterému dělal závozníka. Řidič byl ze znásilnění obviněn koncem letošního srpna. K útokům mělo docházet během poledních přestávek v kabině kukavozu nejméně v šesti případech.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, se svolením Policie ČR

Štítky zadržení pachatele, napadl ženu, pátrání po pachateli, zraněná žena, dopadli násilníka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté už dopadli nebezpečného násilníka. Blonďák v aleji Kilometrovka surově napadl a zneužil dvě ženy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.