Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podnikatel vyhodil účetnictví do popelnice, teď ho to bude stát pořádný balík

Do pořádných problémů se dostal svojí nedbalostí podnikatel, který se stal v říjnu 2017 jediným jednatelem a společníkem ve firmě. Do své péče převzal i veškeré účetnictví společnosti, které ovšem jen o měsíc později vyhodil do popelnice. A to ho teď přijde hodně draho.  

„Komisařka z hospodářské kriminality teď obvinila pětapadesátiletého muže ze spáchání přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Tím, že účetnictví vyhodil do popelnice, učinil ho nedostupným pro kontrolní orgány. Došlo tak k ohrožení včasného a řádného vyměření daňové povinnosti nejméně na dani z příjmu právnických osob za zdaňovací období roku 2017,“ uvedla k případu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Dotčený úřad si svoji cestu našel a na podnikatele si posvítil.  Při konstrukci daně z příjmu právnických osob v důsledku absence účetnictví daň z moci úřední doměřil v částce necelých 1 350 000 korun. V případě uznání viny mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti. „Házet účetnictví do popelnic se nevyplácí! Stojí to peníze i svobodu,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky podnikatel, účetnictví, popelnice, pokuta, daně, daň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatel vyhodil účetnictví do popelnice, teď ho to bude stát pořádný balík  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.