Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jeden řidič zahynul při řetězové havárii kamionů na dálnici D5. Ještě předtím jiný motorista zkolaboval a zemřel

, aktualizováno 24. července 2024, 21:00

Tragická nehoda zcela ochromila ve středu večer provoz na dálnici D5, kde se srazily tři kamiony. Jeden člověk při havárii zahynul. Další řidič utrpěl těžké zranění. Na místě zasahoval větší počet hasičů, záchranářů i policistů. Nehoda se stala na 67,5km D5 u Exitu Ejpovice. Provoz na dálnici stojí. V odpoledních hodinách na stejné dálnici náhle zkolaboval jeden motorista a na místě zemřel.

„Upozorňujeme řidiče na uzavření dálnice D5 na 67,5 km ve směru na Rozvadov z důvodu tragické dopravní nehody, kde došlo ke střetu tří kamionů. Objízdná trasa Exit Ejpovice a zpět nájezd Ejpovice,“ informovala bez dalších podrobností mluvčí policie Hana Kroftová.

Jedná se o řetězovou havárii kamionů. Ze zdemolované kabiny jednoho vozidla museli hasiči vyprostit jednu osobu. „Došlo k vysypání sypkého nákladu z jednoho z návěsů. Nejde o nebezpečný náklad,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar„K této události vyjely naše výjezdové skupiny RZP, skupina s lékařem a inspektor provozu. Na místě jsme ošetřili muže ročník 1966, který byl po akutním ošetření následně transportován na urgentní příjem do fakultní nemocnice se středně těžkým zraněním. Druhému řidiči jsme již na místě nemohli pomoci. Utrpěl poranění neslučitelná se životem," informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek.

Ještě před zmíněnou nehodou zasahovali odpoledne záchranáři na dálnici D5 na 85 kilometru ve směru jízdy na Rozvadov u další tragické události. V tomto případě šlo o náhlé úmrtí osoby. Za jízdy tam zkolaboval v důsledku náhlé zdravotní indispozice jeden motorista a na místě zemřel. Dálnice byla uzavřena hodinu vzhledem k vyšetřování této události. Na místě se tvořily kolony. Jedná se o úsek dálnice, kde je veškerý provoz na Rozvadov sveden kvůli technickým úpravám do protisměru.

„Tísňovou linku záchranné služby kontaktovali z místa dálniční policisté, kteří přijeli jako první. Operátor tísňové linky 155 zahájil telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci pro potvrzenou srdeční zástavu. Pomocí videohovoru z místa události tak mohl lépe pomoci kolegům od policie s navigací přesných kroků při provádění laické resuscitace, jelikož mohl dění sledovat. Policisté prováděli asistovanou resuscitace velmi dobře a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby. V rozšířené resuscitaci pak pokračovala i naše výjezdová skupina záchranářů a posádka s lékařem. I přes veškerou snahu všech zasahujících na místě se nepodařilo obnovit životní funkce u muže okolo padesáti let. Lékař tak na místě musel konstatovat smrt," popsal druhý tragický případ Lukáš Uherek. 

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky dálnice D5, úmrtí na dálnici, nehoda kamionů, srážka kamionů, řetězová havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden řidič zahynul při řetězové havárii kamionů na dálnici D5. Ještě předtím jiný motorista zkolaboval a zemřel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.