Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Kriminalisté dopadli dealery kokainu, čtyři z nich putovali rovnou do vazby

Policejní TOXI tým si došlápl na sedm dealerů kokainu, kteří působili v Plzeňském kraji. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili další omamné a psychotropní látky, sáčky, finanční hotovost i kompletní zařízení indoorové pěstírny se stovkami rostlin konopí. Čtyři muži skončili ve vazbě. Všem hrozí až deset let za mřížemi.

Po několika měsících příprav a intenzivního prověřování udeřil plzeňský Toxi tým na dealery kokainu. V Plzni a na dalších místech zadrželi celkem šest osob. „Jeden z podezřelých byl toho času již ve vazební věznici pro jinou trestnou činnost. Při následných domovních prohlídkách a prohlídkách jiných prostor a pozemků a prohlídkách motorových vozidel, byly zajištěny omamné a psychotropní látky, sáčky, váhy, finanční hotovost a také kompletní funkční zařízení indoorové pěstírny s více než dvěma stovkami rostlin konopí,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Zároveň zahájili trestní stíhání dalších šesti mužů ve věku 35 let, 45 let, 45 let, 31 let, 32 let a 52 let z téhož zvlášť závažného zločinu,“ doplnila Brožová.

První z výčtu obviněných nejméně od roku 2022 až do svého zadržení obstarával a nakupoval kokain od tří mužů a dále drogu prodával či předával s instrukcemi k prodeji. „K distribuci docházelo v Plzni ve stovkách případů a jednalo se o stovky gramů kokainu. Prodejem drogy si měli přijít na sta tisíce korun. Kriminalisté spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podali u čtyř obviněných podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce včera ve večerních hodinách s návrhem státního zástupce souhlasil, a tak byli obvinění muži převezeni do vazební věznice,“ uzavřela Brožová s tím, že obviněným hrozí až deset let vězení. 
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky toxi tým, prodej drog, distrubutor drog, kokain, drogy, prodával drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté dopadli dealery kokainu, čtyři z nich putovali rovnou do vazby  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.