Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Ve vazbě skončil cizinec, který s kradeným BMW prchal před policisty přes hranici z Německa

Do vazby putoval sedmatřicetiletý cizinec, kterého na Klatovsku zadrželi policisté pomocí zátarasu vytvořeného z kamionu. Muž ujížděl s kradeným automobilem před německými policisty. Po přejezdu česko-německé hranice se do jeho pronásledování a následného dopadení zapojili čeští policisté.

„Soud rozhodl o vzetí do vazby sedmatřicetiletého cizince, který byl zadržen po přeshraničním pronásledování ze SRN do České republiky. Vozidlo odcizil u města Stuttgart,“ potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

„V pondělí ráno pronásledovali němečtí policisté řidiče osobního vozidla tovární značky BMW, který nerespektoval jejich pokyn k zastavení a začal jim ujíždět směrem ke státní hranici. Po jejím překročení na hraničním přechodu Všeruby se do pronásledování zapojilo i několik českých policejních hlídek i policejní vrtulník,“ popsala mimořádnou událost mluvčí policie Iva Vršecká.

Hluboko ve vnitrozemí na silnici I/22 u obce Bezděkov na Klatovsku vytvořili policisté zátaras, ke kterému využili nákladní vozidlo. To stálo přes celou šíři komunikace a bránilo v průjezdu. „Jelikož pronásledovaný řidič nemohl pokračovat v jízdě po této silnici, sjel na účelovou pozemní komunikaci, kde havaroval a z vozidla utekl. Po několika minutách byl cizinec vypátrán a následně zadržen policisty z obvodního oddělení Kdyně,“ popsala zásah i dopadení pachatele policejní mluvčí.

Případy přeshraničního pronásledování aut ukradených v Německu nejsou v Plzeňském kraji neobvyklé. Například v květnu 2019 rokycanští kriminalisté obvinili z obecného ohrožení a z neoprávněného užívání cizí věci sedmadvacetiletého cizince, který unikal pronásledování německé a později české policie v kradeném voze BMW X6. Přejel pronásledován německou policií do Čech, do stíhání se zapojily i české policejní hlídky. Muž s vozem havaroval na 47. kilometru dálnice D5 u Kařezu, přeběhl dálnici a utekl. Po několika hodinách ho policisté se psy zadrželi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky policejní honička, ujíždějící automobil, přeshraniční pronásledování, německá policie, zátaras na silnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vazbě skončil cizinec, který s kradeným BMW prchal před policisty přes hranici z Německa  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.