Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Město podpoří opravu omítek v kostele i rekonstrukci modlitebny. Mezi majitele památek rozdělí tři miliony

Bezmála tři miliony korun rozdělí Plzeň mezi vlastníky kulturních památek. Peníze z dotačního programu půjdou například na opravu interiéru kostela sv. Petra a Pavla v Liticích nebo na rekonstrukci modlitebny Korandova sboru na Anglickém nábřeží v centru západočeské metropole.

Pěti žadatelům poskytne město 855 tisíc korun. Dotace pro zbylých sedm bude ještě schvalovat zastupitelstvo. Celkem mezi ně rozdělí dalších 2,01 milionů korun. Například na opravu interiéru kostela sv. Petra a Pavla v městské části Litice půjde čtvrt milionu korun.

„Peníze budou využity na druhou etapu restaurátorských prací, tedy na obnovu původních omítek a historické výmalby a také na restaurování vnitřních kamenných ostění okna na jižní straně kostela,“ přiblížila radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková (ANO).

Také doplnila, že 300 tisíci město Plzeň přispěje také na rekonstrukci Sborového domu a modlitebny Korandova sboru na Anglickém nábřeží, konkrétně na restaurování vstupních dveří do vestibulu z venkovního schodiště průčelí. „Město Plzeň na opravy památek přispívá průběžně a každý rok podpoří řadu rekonstrukcí.Také díky těmto financím se v našem městě zlepšuje stav památek a Plzeň je tak atraktivnější nejen pro své obyvatele, ale i pro návštěvníky,“ uzavřela Bartáková.

Ohodnoť článek

Foto Koinonia Jan Křtitel

Štítky obnova památek, oprava památek, dotace na rekonstrukci, kostel sv. Petra a Pavla, Korandův sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město podpoří opravu omítek v kostele i rekonstrukci modlitebny. Mezi majitele památek rozdělí tři miliony  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.