Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tragická nehoda při rallye na Šumavě, spolujezdkyně nepřežila

, aktualizováno 20. dubna 2024, 17:00

Následkům rozsáhlých zraněných podlehla v nemocnici spolujezdkyně z posádky číslo 55, která havarovala při rychlostní zkoušce na šumavské rallye. Po páteční havárii se jedná v krátké době o druhou nehodu v rámci závodu. Podle pořadatelů panovaly na trati velmi nepříznivé klimatické podmínky.

„Vedení Rallye Šumava Klatovy s politováním oznamuje, že spolujezdkyně posádky startovní číslo 55 přes veškerou snahu lékařů zemřela na následky těžké nehody po transportu do Plzeňské fakultní nemocnice. V souvislosti s nastalou situací proběhne večerní setkání s posádkami, na kterém bude rozhodnuto o dalším průběhu soutěže. Všechny organizátory nastalá situace velice zasáhla a vyjadřují hlubokou soustrast všem pozůstalým," informovali pořadatelé z Pošumavského auto moto klubu Klatovy krátce před pátou hodinou odpolední. 

K nehodě došlo v rámci rychlostní zkoušky. Český řidič s vozem Subaru Impreza z dosud přesně nezjištěných příčin vylétl s vozidlem mimo trať do pole, kde s ním havaroval. „Ve voze s ním jako spolujezdkyně jela žena, ročník narození 1983. Alkohol byl u řidiče vyloučený dechovou zkouškou, ale byl u něj nařízený i odběr krve v nemocnici. Dále se nehodou budou zabývat kriminalisté z územního odboru Klatovy," uvedl policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Jedná se již o druhou vážnou nehodu. V pátek krátce před půl devátou hodinou večer dostal dvaapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti dostal s vozidlem Porsche 911 na mokré trati přetáčivý smyk a narazil u Třebišovsķého rybníka jeho pravou zadní částí do stromu. S vážnými zraněními a v bezvědomí byl letecky transportován do FN Plzeň.

 

Zahraniční závodník dostal při šumavské historické rallye smyk, jeho zranění jsou vážná

Vážnými zraněními a bezvědomím skončil rychlostní závod historické šumavské rallye pro jednoho z řidičů. Na mokré trati dostal přetáčivý smyk a narazil do stromu. Do nemocnice ho transportovala letecká záchranná služba.

Autoři | Foto Richard Rychlý

Štítky Rallye, Šumava, nehoda, závodník, nemocnice, vrtulník, LZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda při rallye na Šumavě, spolujezdkyně nepřežila  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.