Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cizinec překročil povolenou hmotnost své dodávky o 93 procent. Navíc neměl uhrazené pokuty za desítky tisíc korun

Přesně o 3,3 tuny více než je povolená hmotnost vozidla vážila dodávka, kterou policisté zastavili ke kontrole na dálnici D5 u Svojkovic na Rokycansku. Při následném vážení policisté zjistili překročení povolené hmotnosti vozidla o 93 procent. A nejednalo se o jediný přestupek, který policisté v tomto případě zjistili.

Za volantem kontrolované dodávky značky Iveco seděl čtyřiapadesátiletý cizinec. „Policisté s řidičem přestupek překročení povolené hmotnosti vyřešili v příkazním řízení uložením pokuty ve výši 15 tisíc korun. Dále v souvislosti s přetížením vozidla uložili provozovateli vozidla kauci ve výši 36 tisíc korun. Při kontrole v Centrální evidenci pohledávek a nedoplatků měl provozovatel vozidla nedoplatek ve výši 27 tisíc korun. Proto musel řidič odstavit vozidlo na záchytné policejní parkoviště a další jízda mu byla zakázaná do té doby, než budou uhrazeny nezaplacené pohledávky,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Cizinec ale výzvu policistů nerespektoval. Policisté proto jeho přestupkové jednání vyřešili v dalším příkazním řízení ve výši 25 tisíc korun. Nakonec řidič uhradil všechny pohledávky a mohl pokračovat dál ve své jízdě. Jeho cesta přes naši republiku se mu ale protáhla o necelý týden. Policisté spisový materiál k přestupkovému jednání předali k projednání na místě příslušný správní orgán.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky přetížené vozidlo, přetížená dodávka, rekordně přetížené vozidlo, kontrola policie, kontrolní vážení, neplatil pohledávky, pokuty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec překročil povolenou hmotnost své dodávky o 93 procent. Navíc neměl uhrazené pokuty za desítky tisíc korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.