Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Strážníci bojují s nešvarem řidičů luxusních aut, parkují na místech pro invalidy

Bezohlední řidiči parkují na místech pro osoby se zdravotním postižením. Tohoto chování si všímají městští policisté v celé Plzni. V mnoha případech figurují majitelé luxusních vozidel. Těm hrozí několikatisícové pokuty, trestné body i odtah auta.

Řidič luxusního mercedesu se v Plachého ulici v Plzni příliš nerozmýšlel a zaparkoval na místech určeném pro invalidy. Policisté jednali nekompromisně a vozidlo odtáhli. „Znovu se na vás obracíme s prosbou, abyste bez patřičných oprávnění neparkovali na místech pro ZTP Pokud na vyhrazeném místě budete neoprávněně parkovat, budete tím ztěžovat život osobám se zdravotním postižením,“ apelují městští strážníci na svých sociálních sítích.

„To je zbytečný. Včera u nás taky s fárem stál na invalidech. Další u obchodního centra, to je na pěst. Neuděláme nic,“ konstatovala pod příspěvkem Miroslava U. Není to ale zdaleka poprvé, kdy policisté zveřejnili video, jak odtahují dráhy vůz. Problém s bezohlednými řidiči byl kupříkladu na Doubravce. Problém vnímají i samotní Plzeňané.

 „Parkují tam ne z lenosti dojít o kus dál, ale i kvůli tomu, že ta "drahá kára" je dost široká, tak přece si to nenechá odřít na normálním parkovacím místě. Na invalidech je to přece jen o dost širší. Nejen na Doubravce, ale i na Slovanech jsem pár takhle zaparkovaných aut viděla,“ myslí si Michaela P.

„Z lenosti parkují všude. Na zákazech vjezdu i na trávnících. Okolo 22. ZŠ jsou místo trávníků vyježděné blátivé koleje. Moc pěkné,“ podotkla Lucie B. „Škoda že se to takhle nedělá všude. Mile rád bych jim dal všechny své zdravotní problémy. To parkování je jeden z nich. Bohužel na normálním stání nevystoupím a musím buď to zavolat tuhle službu anebo počkat až dotyčný přijde a uvolní parkovací stání,“ dodal z vlastní zkušenosti Radim L.

Jen v loňském roce řešili městští strážníci 719 případů neoprávněného stání, nebo zastavení na místě pro zdravotně tělesně postižené nebo zneužití parkovací karty ZTP. „Pokud řidič neoprávněně stojí s vozidlem na parkovišti pro vozidlo označené parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním pojištěním, hrozí mu na místě pokuta v rozmezí od 2 500 do 3 500 korun, ve správním řízení je to od 4 000 do 10 000 Kč a do karty řidiče mu budou připsány dva body,“ vysvětluje mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Zároveň mohou policisté přistoupit k odtahu auta.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky ZTP parkování, parkování pro invalidy, bezohlední řidiči, odtah vozu, pokuty za parkování, odtah vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci bojují s nešvarem řidičů luxusních aut, parkují na místech pro invalidy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.