Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Onkologicky nemocný muž zasadil přítelkyni devět bodných ran nožem do hrudníku. Vražedný útok žena nepřežila

Devět bodných ran nožem zasadil do hrudníku devětapadesátileté ženě loni v květnu v Radnicích na Rokycansku Ladislav U. (66). Napadená, se kterou udržoval poměr, jeho brutální útok nepřežila. Případem vraždy se v pondělí začal zabývat plzeňský krajský soud. Muž se k činu přiznal. Popřel ale, že by ho plánoval. Před soudem učinil podrobnou výpověď. Ta se ale v mnohém výrazně lišila od původní výpovědi do policejního protokolu.

Podle obžaloby jel loni 22. května v Radnicích k rodinnému domu ženy a ubodal ji ve spánku. Utrpěla rozsáhlá poranění hrudníku a plic a kvůli masivnímu krvácení na místě zemřela. Státní zástupce jako důvod uvedl přetrvávající partnerské spory, protože se žena chtěla s mužem rozejít.

„Já jsem slyšel, že každý člověk udělá jednou v životě chybu, já jsem udělal chybu toho 22. května, byly to tři maximálně čtyři vteřiny života," uvedl svou výpověď obžalovaný. Vypověděl, že má přes 20 let partnerský vztah s ženou, která chodí denně do práce a nemá na něj moc času. Asi před třemi lety se zároveň dal dohromady s poškozenou, jejich vztah byl přátelský a udržovali i milostný poměr. Větší spory podle něj neměli, ale byli oba konfliktní povahy a dokázali se pohádat kvůli hlouposti. Agresivní prý ale vůči ní nikdy nebyl, ani by nemohl, protože by ho snadno přeprala, protože byla silnější. To tvrdil u soudu muž, který trpí zdravotními problémy a podstupuje onkologickou léčbu.

Trvalé partnerce se jeho další vztah nelíbil, nic ale neudělala. Za druhou ženou Ladislav U. podle svých slov dojížděl do jejího domu jejím autem, bydlí asi pět minut od sebe. Jezdili spolu na nákupy, výlety, jezdil za ní údajně i pozdě v noci, když nemohl spát. To se stalo i v kritický den, protože si vzal všechny své léky a nemohl po nich usnout. Jel proto k milence kolem 3:00 a povídali si. Nebylo údajně neobvyklé, že k ní v takovou dobu přijel.

Když pak chtěl odejít, řekla mu, ať jí ukáže "kudličku". Vytáhl útočný nůž, který u sebe vždy nosil. Žena si ho prohlédla a pak mu řekla: „Tak si bodni,“ tvrdil v pondělí u soudu obžalovaný. „Pak se stalo to, co se stát nemělo. V ten moment se vám zatmí před očima a já jsem bodl. V ten moment jsem si uvědomil, co jsem to udělal. Nechtěl jsem, aby trpěla, tak jsem bodal. Kolik? Devět ran? Nechtěl jsem, aby trpěla,“ vypověděl u soudu. Po první ráně, která prý překvapila oba, mu žena jen řekla: „Ty jsi mě zabil.“

Vrah zahodil nůž do rybníka

Po činu pachatel ujel, nůž a mobil své oběti zahodil do rybníka. V další vsi pak u kontejneru svlékl a vyhodil všechno své oblečení. Mrtvou ženu našli v domě poté, kteří se po ní sháněli v práci ve školní jídelně, kdy se neomluvila, že by nepřišla na pracoviště. Policie pachatele zadržela za několik hodin.

Po bleskovém zadržení podezřelého s ním kriminalisté provedli potřebné úkony a nadále pátrali po zbrani, kterou pachatel k usmrcení ženy použil. „Prohledávala se nejrůznější místa, a to včetně vodních ploch, kde policejní potápěči zásahové jednotky nakonec v úterý večer nalezli vražednou zbraň. Nůž si pachatel na místo činu přinesl, poté ho hodil do rybníka,“ uvedl už loni vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie Ladislav Sluka.

„Charakter zranění byl takový, že by oběti nepomohla ani rychlá lékařská pomoc,“ zdůraznil náměstek krajského policejního ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování Michal Krejbich. Státní zástupce mu v obžalobě navrhuje trest 14 let se zařazením do věznice se zvýšenou ostrahou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, Luboš Vrabec,

Štítky vražda, usmrtil přítelkyni, ubodal ženu, krajský soud, devět bodných ran, Radnice, vražda v Radnicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Onkologicky nemocný muž zasadil přítelkyni devět bodných ran nožem do hrudníku. Vražedný útok žena nepřežila  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.