Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dvojice zlodějů bleskově vykradla automobil, kde na zadním sedadle ležely kabelky, batohy i další cennosti

Kabelky, batohy i další cenné věci včetně notebooku viditelně odložily dvě mladé ženy na zadní sedadlo svého osobního automobilu, který stál na parkovišti. Potom dámy v dobrém rozmaru odešly nakupovat. Po návratu z nákupu je ovšem čekalo velké překvapení v podobě rozbitého okna a ukradených věcí.

„O tom, že auto není trezor, se přesvědčily dvě mladé ženy z Plzně. Podle dosud zjištěných skutečností zaparkovala jedna z poškozených žen své vozidlo na parkovišti před obchodním domem v Plzni městské části Doubravka. Ženy vozidlo řádně uzamkly, na zadních sedadlech ovšem nechaly viditelně položené kabelky, batohy a další cenné věci včetně notebooku,“ popsala událost mluvčí policie Michaela Raindlová.

Po deseti minutách ze obě ženy vrátily z nákupu zpět k vozidlu, kde na ně čekalo nemilé překvapení. Auto mělo rozbitou skleněnou výplň u zadních dveří a na zadních sedačkách chyběly odložené věci v hodnotě 34 tisíc korun. Ženy událost ihned oznámily na policii. „Za necelou hodinu se policistům podařilo vypátrat a zadržet jednoho muže. Ten se v momentě, kdy spatřil policejní hlídku, dal na útěk. Přitom postupně odhazoval odcizené věci, konkrétně i odcizené osobní doklady poškozených žen,“ uvedla mluvčí policie.

Vzápětí se ukázalo, že devětatřicetiletý muž nebyl na místě činu sám. Jeho sedmadvacetiletého komplice se podařilo dopadnout o něco později. Policejní komisař muže obvinil ze spáchání krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství. Následně podal státnímu zástupci podnět na podání návrhu na vzetí obviněných osob do vazby, který soudkyně akceptovala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky vykradený automobil, ukradené cennosti, zadržený pachatel, vazba

Dvojice zlodějů bleskově vykradla automobil, kde na zadním sedadle ležely kabelky, batohy i další cennosti  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.