Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vánoční trhy s dostupným alkoholem jsou doslova magnetem i pro různé opilce a další průšviháře

Vánoční trhy na plzeňském náměstí Republiky jsou teď místem, kde lze konzumovat alkohol na veřejnosti, i když to jinak městské vyhláška zakazuje. Nelze se proto divit, že trhy s dostupným alkoholem přitahují i různé problémové osoby. Velmi často pak na trzích zasahuje u opilců městská policie, do akce vyjíždí i záchranná služba.

„Na oznámení vyjížděli strážníci ke dvěma opilcům na náměstí Republiky v Plzni, kteří svým chováním obtěžovali ostatní návštěvníky vánočních trhů. Po příjezdu na místo strážníci nalezli na zemi ležící ženu s mužem v bujaré náladě. Třiačtyřicetiletý muž a třiatřicetiletá žena byli v takovém stavu opilosti, že sotva dokázali srozumitelně komunikovat. O tom, že by sami dokázali z místa odejít, nemohla být ani řeč,“ popsala událost mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Při zkoušce na alkohol muž nadýchal 4,15 promile a žena rozhodně se svými 3,17 promile nijak nezaostávala. „Oba dotyční tak strávili večer nikoli v prostoru nabitém předvánoční atmosférou, ale v hotelu jménem protialkoholní záchytná stanice,“ dodala mluvčí Schliková. Pobyt na záchytce, která poskytuje služby pro celý Plzeňský kraj je nejdražší v celé České republice. Klienta přijde až na 4500 korun.  

Nepříjemnou vzpomínku na vánoční trhy na náměstí Republiky bude mít jedenapadesátiletý muž. Ten totiž zakopl před pódiem, kde se koná kulturní program, ošklivě upadl přímo na hlavu a poranil se v obličeji. „Jeho pádu si všiml pozorný strážník na našem operačním oddělení, který k muži okamžitě vyslal hlídku, která v tu dobu sloužila dohled nad veřejným pořádkem a bezpečností návštěvníků na trzích. Strážníci muže po pár vteřinách nalezli sedícího na zemi s krvácivým zraněním v oblasti čela a postarali se o něj do příjezdu přivolané Zdravotnické záchranné služby, která muže na místě ošetřila,“ dodala k tomuto případu mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky vánoční trhy, opilci, záchytná stanice, městská policie

Vánoční trhy s dostupným alkoholem jsou doslova magnetem i pro různé opilce a další průšviháře  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.