Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Nový fenomén na tržnicích, vedle falešného značkového zboží se už prodávají i padělky rýžových nudlí

Celkem šest tisíc kusů padělků značkového zboží v úhrnné hodnotě originálních výrobků za více než osm milionů korun zadrželi v minulých dnech celníci v Plzeňském kraji. Převážně se jednalo oblečení, kabelky, elektroniku, parfémy, hračky, ale i například herbicidy a další zboží napodobující výrobky světoznámých značek.

Celníci se ovšem při svých kontrolách setkali už i s padělky rýžových nudlí a rýžového papíru! Neméně zajímavé jsou dokonce i padělky elektronických cigaret. Kontroly se uskutečnily nejen na známých tržnicích, ale i v kamenných obchodech. „Při kontrolách zaměřených na prodej a skladování vybraných výrobků zajistili více než 94 tisíc kusů cigaret, téměř 500 kusů doutníků a cigarillos a bez mála tři tisíce kusů zahřívaných tabákových výrobků. Dále pak 650 litrů lihovin, u kterých nebylo prokázáno zdanění, 52 litrů neznačených lihovin, 350 litrů šumivého vína a 320 litrů piva,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj.

Celníci se při kontrolách zaměřili také na zaměstnávání cizinců. Provedli celkem 63 kontrol, při kterých prověřili několik stovek pracujících cizinců. Během 15 kontrol zaznamenali případy nelegálního zaměstnávání cizinců a nesplnění informační povinnosti vůči úřadům práce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky celníci, kontrola, nelegální zaměstnávání, cizinci, padělky značkového zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový fenomén na tržnicích, vedle falešného značkového zboží se už prodávají i padělky rýžových nudlí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.