Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kriminalisté zadrželi tři podezřelé v souvislosti s otřesným případem vraždy podnikatele a zároveň starosty malé obce

, aktualizováno 19. října 2023, 17:57

Kriminalistům se podařil zásadní průlom ve vyšetřování otřesné vraždy podnikatele a zároveň starosty jedné menší obce na Plzeňsku. Policisté ve čtvrtek oznámili, že zadrželi trojici podezřelých osob. V pátek skončili všichni tři obvinění pachatelé ve vazbě. Ohořelé tělo zavražděného jedenapadesátiletého muže bylo nalezeno 4. října ve vyhořelém automobilu odstaveném na lesní cestě. Vraždy spáchané podobným způsobem u nás kriminalisté vyšetřovali především v 90. letech minulého století.

„Policistům se na základě vyšetřování, výslechů, zjištěných stop a kamerových záznamů podařilo ustanovit podezřelé. „Dva muže a jednu ženu dne 18. října 2023 zadržela plzeňská a pražská zásahová jednotka v Praze a v Kralupech nad Vltavou. Kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřicetileté ženy, třiačtyřicetiletého muže a jednatřicetiletého muže, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Obětí je jedenapadesátiletý podnikatel ve stavebnictví, který je zároveň starostou malé obce na severním Plzeňsku. Mezi zadrženými má být bývalá manželka zavražděného muže. 

K hrůznému činu došlo po předchozí společné domluvě, kdy pachatelé svoji oběť vylákali do bytu v Praze, kde ho brutálně napadli a způsobili mu zranění, v důsledku kterých na místě zemřel. „Tělo poté naložili do osobního automobilu, se kterým odjeli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili. Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném. Spolu se spisovým materiálem kriminalisté státnímu zástupci podali i podněty k podání návrhů na vzetí obviněných do vazby. Soud rozhodl o tom, že všichni tři obvinění jsou stíháni vazebně,“ dodala policejní mluvčí Brožová.

Ohořelé lidské tělo bylo nalezeno ve vraku automobilu, který stál v odpoledních hodinách zaparkovaný na lesní cestě u silnice mezi Benešovicemi a Milíkovem na Tachovsku. Na místě zasahovali jako první hasiči, kteří dohašovali již jen doutnající automobil. Teprve pak zjistili jaký hrůzný nález na ně čeká uvnitř vozidla. Muž byl pravděpodobně zastřelen a následným požárem automobilu se pachatelé snažili zamaskovat vraždu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky ohořelé tělo, mrtvý muž, mrtvý muž v automobilu, vražda starosty, zadržení podezřelých osob

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Pěkná kurva ta bejvalka!!!!!!Jo holt musíte si pánové vždycky dávat pozor s kým se ženíte,at nedopadnete jako ten nebožák!!!!!!!!!!!

Čtvrtek, 19. října 2023, 16:26Odpovědět

Kriminalisté zadrželi tři podezřelé v souvislosti s otřesným případem vraždy podnikatele a zároveň starosty malé obce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.