Počasí dnes22 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Agresivní opilec rozhazoval odpadky po ulici a sypal ze sebe nadávky, nakonec skončil v poutech na záchytce

Americká ulice v Plzni se zase jednou proměnila v rejdiště opilých osob. Tentokrát tam řádil padesátiletý muž, který slovně napadal ostatní kolemjdoucí, a navíc rozhazoval po chodníku odpadky. Jeho počínání utnula hlídka městské policie a muže eskortovala na záchytku. Nutno podotknout, že násosku přišel celý večer pěkně draho, neboť nocleh na plzeňské záchytné stanici je nejdražší v celé republice.

Hlídka strážníků obdržela oznámení, že se na Americké třídě v centru Plzně potlouká notně opilý muž, který ostatním nadává a rozhazuje odpadky po ulici. „Dotyčný padesátiletý muž odmítal reagovat na výzvy k prokázání totožnosti, kterou jak se později ukázalo, nedokázal pro svou opilost ani jinak hodnověrně prokázat a s hlídkou odmítal jakkoli spolupracovat. Dotyčný narušoval veřejný pořádek, takže bylo rozhodnuto, že noc stráví na protialkoholní záchytné stanici a předveden ke zjištění totožnosti bude, až vystřízliví,“ popisuje situaci mluvčí plzeňských strážníků Tereza Schliková.

Agresivní opilec s téměř pěti promile si troufal na strážnici, žena v uniformě s ním rychle zametla

Se strážnicemi není radno si zahrávat, o čemž se přesvědčil i jednačtyřicetiletý muž, který se opilý válel na podlaze obchodu s potravinami v Plzni na Slovanech. Alkohol ho natolik zmohl, že na místě usnul. Po probuzení se choval velmi agresivně...

 

Po tomto sdělení začal být muž vulgární a agresivní. Nakonec proti němu byly použity donucovací prostředky a skončil v poutech. Samozvaný hrdina tedy skutečně na záchytku odcestoval a ze svých jednání se bude zodpovídat později.

Záchytka je drahý hotel

Protialkoholní záchytná stanice začala v Plzni fungovat v roce 1952. Dnes je jednou z nejdražších v zemi a noc tam vyjde na 4 500 korun. Zmíněný poplatek ale uhradí jen malá část nocležníků. Obvykle se podaří vymáhat jen pětina plateb. Ročně na stanici skončí kolem 1700 opilců. Nejčastěji tam nocují lidé z Plzně, Rokycan a Klatov.

Před 72 lety, 15. května 1951, vznikla první záchytná stanice v Praze u Apolináře a stala se podle některých zdrojů prvním obdobným zařízením na světě. V Plzni vznikla první záchytka o rok později. Nejdříve sídlila ve Veleslavínově ulici a později v Perlové ulici v těsném sousedství centrálního náměstí. Nyní je už dlouhou dobu v přízemí polikliniky ve čtvrti Slovany.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky agresivní muž, agresivní opilec, opilý muž, Americký třída, záchytná stanice, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní opilec rozhazoval odpadky po ulici a sypal ze sebe nadávky, nakonec skončil v poutech na záchytce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.