Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Muže zasypal cement uvnitř sila. Hrozila mu děsivá smrt v sevření sypké hmoty

Dramatický boj o život muže, kterého uvnitř sila zasypal cement, absolvovali domažličtí hasiči. Muži hrozila strašlivá smrt v sevření sypké hmoty a šlo o každou vteřinu. Událost a následná náročná záchranná akce se stala v Domažlicích v objektu jedné firmy v ulici Prokopa Velikého.

„Muž, který uvízl uvnitř tělesa sila na cement byl v sypké hmotě zhruba do poloviny těla. Lezci domažlických hasičů se k němu spustili, zajistili jej a ostatní hasiči postupně zapínáním technologie sila snížili množství cementu, které muže svíralo,“ popsal akci mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Po celou dobu zásahu, u něhož jsme využili výškovou techniku, byl na sile přítomen i zdravotnický záchranář. Muž byl při vědomí a poté co se podařilo uvolnit mu spodní část těla, byl schopen i sám vylézt. Výškovou technikou jsme jej poté dopravili na zem a svěřili ho do péče záchranné služby,“ uvedl Poncar. Příčinu nehody a míru zavinění teď vyšetřuje policie.

„Dnes po osmé hodině ráno záchranáři zasahovali v Domažlicích u sila, ve kterém muže zasypal cement. Na místo byl vyslán i vrtulník letecké záchranné služby. Viditelně nezraněný muž by po vyproštění transportován do Domažlické nemocnice k vyloučení tzv. crush efektu, který se v podobných případech u postižených může rozvinout," informoval Vítězslav Sladký ze záchranné služby.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky záchranná akce, uvízl v silu, zasypaný muž, muž v cementu, lezci hasičů, silo na cement

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže zasypal cement uvnitř sila. Hrozila mu děsivá smrt v sevření sypké hmoty  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.