Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Policie pátrá po Bulharovi, který se nejspíš podílel na žhářském útoku na noční klub. Je ozbrojený a nebezpečný

Kriminalisté by si rádi pohovořili s jednatřicetiletým mužem bulharské národnosti, který je možným podezřelým z úmyslného zapálení erotického klubu v Horní Folmavě na Domažlicku. Podle jednatele podniku La Luna tam měl personál problémy právě s jedním ze zahraničních hostů, jenž tam napadal místní pracovnici. Muže sice z klubu vyhodili, na což reagoval výhružkami, že to tam zapálí. Hledaný Iliev Ivan Mitkov je podle policie nebezpečný a může být i ozbrojený.

Iliev Ivan Mitkov je střední postavy a je vysoký zhruba 170 až 185 centimetrů. Má černé vlasy a hnědé oči. Podle policejní databáze je nebezpečný a může být ozbrojen. Nikdo by se ho v žádném případě neměl pokoušet sám zadržet. Pokud jste muže viděli nebo víte, kde by se mohl nacházet, volejte na linku 158.

Policisté se nadále zabývají požárem, který vypukl v noci na 29. července v Horní Folmavě. Oheň zcela zdevastoval terasu nočního klubu a částečně zasáhl také samotný objekt. S plameny bojovalo celkem šest jednotek hasičů. Odhadované škody se pohybují v milionových částkách.

Jedním z pravidelných návštěvníků podniku měl být i Bulhar, který se tam dostal do potyčky s personálem. „Chlap přišel do podniku, napadal ale tady jednu naši slečnu, takže jsme ho nakonec vyhodili. Choval se agresivně. Pak začal vykřikovat, že nám to tady zapálí. Vzal hadr s benzinem a položil nám ho tady,“ sdělil deníku Právo jednatel nočního klubu La Luna Jiří Heidtke.

„Na místě se nacházelo zhruba 80 lidí, kteří se sami evakuovali ještě před naším příjezdem. Jednu osobu nadýchanou kouřem jsme předali do péče záchranářů,“ sdělil Plzeňské Drbně mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. „Případ si převzali kriminalisté, kteří pracují i s verzí, že by se mohlo jednat o úmyslné založení požáru,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

FOTOGALERIE: Požár nočního klubu

Pondělí, 31. července 2023, 12:23

zdroj: SDH Klenčí pod Čerchovem
zdroj: SDH Klenčí pod Čerchovem

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SDH Klenčí pod Čerchovem + Policie ČR

Štítky požár nočního klubu, Horní Folmava, Česká Kubice, Night Club, evakuace, žhář, nespokojený zákazník, pátrání, nebezpečný muž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrá po Bulharovi, který se nejspíš podílel na žhářském útoku na noční klub. Je ozbrojený a nebezpečný  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.