Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Rozzuřený Rom se po hádce s jiným mužem rozhodl, že ho přejede autem, hrozí mu až 12 let ve vězení

Kriminalisté stíhají třicetiletého muže z Klatovska, který se v opilosti a bez řidičáku pokusil přejet jiného člověka. Všemu měla předcházet slovní i fyzická potyčka. Podle informací Plzeňské Drbny bylo důvodem tohoto incidentu vyřizování účtů mezi Romy. Muž je stíhán vazebně a hrozí mu až dvanáctiletý trest.

Bylo krátce před jednou hodinou v noci, když klatovští kriminalisté obdrželi hlášení o řidiči, jenž se pokusil najet s vozidlem do skupiny osob na chodníku. Oním řidičem byl třicetiletý muž, který se chvilku předtím pohádal a porval s o šest let mladším mužem. Poté usedl do auta a vůbec si nedělal hlavu s tím, že má vysloven zákaz řízení do dubna 2024.

„Muž vycouval do ulice Pražská, pak se v prostoru křižovatky ulice Pražská a Křížová otočil a pokračoval zpět ulicí Pražská, kde pak s vozidlem najel na chodník do míst, kde se v danou dobu pohyboval muž, se kterým měl spor, a dalších pět osob,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Při tomto manévru zranil jednoho z mužů, ostatní stačili uskočit. Svou zběsilou jízdu zakončil nárazem do budovy, čímž poškodil výlohu, vstupní dveře a fasádu. „Policisté řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla s výsledkem pozitivním 1,73 promile alkoholu v krvi,“ pokračuje Brožová.

Bezprostředně po této události policisté muže převezli do policejní cely. Případ si převzala kriminálka a muže obvinila hned ze tří trestných činů. „Třicetiletého muže obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ vyjmenovává policistka. Soud poslal obviněného muže do vazby. Nyní mu hrozí pět až dvanáct let za mřížemi.

Násilí na romské svatbě

Tento případ ale nebyl v ten den jediným. Romští spoluobčané se dostali mezi sebou do sporu také na svatbě v Klatovech. „Tři osoby pod vlivem alkoholu napadly třiačtyřicetiletého muže. Ten utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Tři muži byli zadrženi a umístěni do policejní cely. Případ si převzali kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spácháni trestných činu výtržnictví a ublížení na zdraví,“ doplnila Brožová. Podle informací Plzeňské Drbny šlo si napadený stěžoval na hluk. Tento a výše zmíněný případ spolu nijak nesouvisí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky najížděl autem do lidí, těžké ublížení na zdraví, rvačka, spor mezi Romy, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Vyndalho

"měli by všichni cikáni vyrazit do ulic a požadovat po vládě větší bezpečnost před svými kumpány" a neodkladně vyplatit všem zůčastněným soc.dávky.....

Úterý, 8. srpna 2023, 19:55Odpovědět

Rozzuřený Rom se po hádce s jiným mužem rozhodl, že ho přejede autem, hrozí mu až 12 let ve vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.