Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zmatený muž rozmlouval s Bohem a chtěl vyšplhat na rozhlednu. Další utekl z nemocnice na nákup i se zavedenou kanylou

Silně zmateného muže, který rozmlouval s Bohem hledali v křoví poblíž plzeňské rozhledny Sylván strážníci městské policie. V Lochotínském parku zase zachraňovali totálně vyčerpaného pacienta, který utekl z nemocnice s kanylou zavedenou na krku. Muž se vydal z nemocnice na nákupy.

„Na podivné chování mladého muže upozornil městskou policii jeden občan. Na tísňovou linku 156 oznámil, že je v Plzni poblíž Rozhledny Sylván a při své práci venku si nemohl nevšimnout muže, který už delší dobu bloumá okolo zdejšího vysílače. Upřeně na něj upíná svůj pohled a před malou chvílí k němu přelezl přes plot. Na dané místo se hned vydala hlídka,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci se po svém příjezdu od oznamujícího ještě dozvěděli o mužově snaze vylézt nahoru na rozhlednu. Když se strážníci vraceli k autu po důkladné prohlídce pozemku, kde popisovanou osobu nenašli, náhle poukázal svědek na muže, který se právě vynořil z hustého křoví. „Byl to ten, kterého hledali, zjevně zmatený, rozmlouval s Bohem. Strážníci s ním navázali hovor a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která jej následně za jejich doprovodu převezla k odbornému vyšetření do nemocnice. Alkohol u muže vyloučila dechová zkouška,“ uvedla mluvčí Pužmanová.

K záchraně dalšího muže se vypravila hlídka městské policie do Lochotínského parku. Strážníci jeli prověřit hlášení o muži, který se tam měl podle informací svědků pohybovat v nemocničním pyžamu a s kanylou zavedenou na krku. „Strážníci brzy dotyčného našli. Rozhovor částečně komplikoval mužův zdravotní stav. Přesto se podařilo zjistit, ze kterého zdravotnického zařízení pacient vyrazil na vycházku. Pán vysvětlil svoje počínání potřebou uskutečnit nákupu ve vzdáleném obchodu. Vzhledem k tomu, že byl třiašedesátiletý muž vyčerpaný, usadila jej hlídka do služebního vozidla a vyčkala příjezdu přivolaného sanitního vozu, který pacienta dopravil zpátky do nemocnice,“ dodala Jana Pužmanová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky městská policie, hlídka městské policie, zmatený muž, utekl z nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmatený muž rozmlouval s Bohem a chtěl vyšplhat na rozhlednu. Další utekl z nemocnice na nákup i se zavedenou kanylou  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.