Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Seniorka vyhodila do luftu statisíce, když se nechala napálit podvodníkem při prodeji oblečení na Facebooku

Doslova žně mají v těchto dnech podvodníci, kterým se pod nejrůznějšími záminkami daří vylákat ze svých obětí různé citlivé osobní údaje, včetně přístupových hesel na jejich bankovní účty. Konta těchto osob potom dokonale vyluxují a připraví je mnohdy o jejich životní úspory. Naposledy doplatila na svoji důvěřivost devětašedesátiletá žena z Rokycan, kterou pachatel připravil o 400 000 korun.

Neznámý muž zkontaktoval prostřednictvím Facebooku ženu s tím, že má zájem o koupi jí inzerovaného oblečení, které prezentovala na nákupním portálu sociální sítě. „Jako u jiných obdobných případů ženě zaslal odkaz, kam měla žena vyplnit své osobní údaje včetně čísla bankovního účtu. Poškozená vše vyplnila v domnění, že odkaz slouží k tomu, aby jí kupující zaslal peníze,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Bohužel žena zanedlouho po vyplnění obdržela SMS zprávu od své banky s aktivačním číselným kódem, který rovněž dle instrukcí zadala do připraveného podvodného formuláře. „Tímto krokem nevědomky neznámému útočníkovi umožnila přístup do jejího internetového bankovnictví a ten jí v několika různých transakcích odčerpal z účtu částku přesahující 378 tisíc korun. Žena následující den vše oznámila na policii,“ uvedl policejní mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky podvedená žena, bankovní podvod, okradená seniorka, bankovní údaje, prodej zboží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka vyhodila do luftu statisíce, když se nechala napálit podvodníkem při prodeji oblečení na Facebooku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.