Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Řidič se hnal v protisměru po dálnici D5, policisté zastavili dopravu a nasadili do akce i vrtulník

V bezprostředním ohrožení se ocitli v pondělí dopoledne řidiči jedoucí po dálnici D5 ve směru z Prahy na Plzeň. Proti nim se totiž řítil ve svém voze zmatený dvaapadesátiletý muž. Policie okamžitě vyrazila do akce, aby nebezpečného řidiče zastavila. Do vzduchu se vznesl i policejní vrtulník, který objevil auto u benzinové stanice nedaleko Rokycan.

Na smrtelně nebezpečnou jízdu automobilu v protisměru upozornilo dálniční policii nezávisle na sobě hned několik motoristů. Policie proto okamžitě vyslala na D5 několik hlídek. Poslední oznámení hovořilo o tom, že se vůz pohybuje na úrovní Mýta na Rokycansku.  

„Dálnice D5 ve směru na Rozvadov byla na chvíli zastavena a do pátrací akce po vozidlu jedoucí v protisměru byl nasazen i policejní vrtulník. S jeho pomocí se nám podařilo v krátké době po oznámení vozidlo vypátrat na benzínové stanici u Rokycan. Naštěstí se celá událost obešla bez dopravních nehod. Šetřením tohoto protiprávního jednání se nyní zabýváme,“ shrnula policejní mluvčí Eva Červenková.

Senior (89) se po jízdě v protisměru snažil ujet policii

Letos to není zdaleka poprvé, co policisty zaměstnal řidič jedoucí po dálnici v protisměru. Například v květnu se během noci takto řítil po D5 směrem na Rozvadov devětaosmdesátiletý Němec, ujel pres dvacet kilometrů.

Dálniční policie předstihla vozidlo, na exitu přejela do směru jeho jízdy a na 136. kilometru se z důvodu bezpečnosti chystala zastavit dopravu. Za krátkou dobu k nim začalo přijíždět zmiňované vozidlo. „Z nepochopitelných důvodů řidič začal couvat. Na dálnici se otočil a již ve správném směru jel na Prahu. Hlídka se samozřejmě vydala za vozidlem a zanedlouho ho předepsaným zastavila v odstavném pruhu,“ popisoval tehdy policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Z automobilu vystoupil devětaosmdesátiletý muž ze Spolkové republiky Německo, který byl velice zmatený a své chování nedokázal policistům vysvětlit. Jediné, co uvedl, bylo to, že nemá žádnou rodinu a již nechce znovu usednout za volant. Nechal si tedy zavolat odtahovou službu a ta ho i s vozidlem přepravila zpět do Německa. „Jeho jízda byla vyhodnocena jako přestupek a bude se jím zabývat příslušný úřad. Dechová zkouška pak byla u řidiče s negativním výsledkem. Jako možné vysvětlení jeho počínání je to, že špatně vyjel z čerpací stanice,“ uzavřel Hodan.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky jízda v protisměru, jel v protisměru po D5, policejní honička, pátrání, policejní vrtulník, nebezpečná jízda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Strnad

Jednoduché woke řešení - zakážeme dvaapadesátníkům řídit auto!!!
Nebo ne?
říkejte mi metaforrrický cyniku ????????????????????

Pondělí, 10. července 2023, 11:47Odpovědět

Řidič se hnal v protisměru po dálnici D5, policisté zastavili dopravu a nasadili do akce i vrtulník  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.