Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Za odvoz z místa činu nabídl zloděj taxikáři místo peněz plnou tašku ukradených cigaret. A na to také dojel

Plnou taškou ukradených cigaret chtěl zaplatit řidiči taxislužby zloděj za odjezd z místa činu od prodejny, kterou krátce předtím vykradl. Na svém kontě měl v ten okamžik šňůru 16 krádeží a vloupání, kterou následně ukončili plzeňští kriminalisté dopadením tohoto pachatele.

„Policejní komisařka zahájila trestní stíhání čtyřicetiletého muže, kterého obvinila ze spáchání krádeže a poškození cizí věci. Usnesení o zahájení trestního stíhání si převzal ve vazební věznici, kam ho poslal soud pro předchozí trestnou činnost,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

Obviněný muž se během dvou měsíců vloupal na různých místech Plzně do několika vozidel, různých objektů, sklepních prostor nebo podzemních garáží. Od poloviny prosince loňského roku do konce ledna letošního roku spáchal celkem 16 skutků a způsobil škodu přes 250 tisíc korun. V některých případech se vloupal do vozidla nebo do sklepních prostor a nic neodcizil. Způsobil ovšem velkou škodu například poškozením dveří.

„Při poslední akci vnikl pachatel za použití násilí do jedné prodejny s potravinami a odcizil 143 krabiček cigaret a několik lahví s alkoholem. Z místa se poté nechal odvézt taxi službou. Místo peněz potom nabízel řidiči taxíku za odvoz plnou tašku cigaret,“ uvedla policejní mluvčí.

Díky operativní činnosti, na základě důkazů i díky pomoci široké veřejnosti a náhodných svědků se podařilo pachatele krádeží usvědčit. Muž nekradl poprvé, v minulosti již byl za majetkové trestné činy pravomocně odsouzen. V případě prokázání viny mu hrozí až pět let odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky zloděj, kradl cigarety, vloupání, ukradené cigarety

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za odvoz z místa činu nabídl zloděj taxikáři místo peněz plnou tašku ukradených cigaret. A na to také dojel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.