Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rozdupal čelní sklo auta a opakovaně kradl. Policie problémového muže stíhá na svobodě

Pořádný výčet prohřešků má na svém kontě sedmatřicetiletý výtržník z Domažlicka. Podle policie se dopustil ve více než deseti případech různých krádeží a výtržnictví. Opakovaně například odcházel z obchodu bez zaplacení s jídlem a alkoholem. Na parkovišti na náměstí ve Kdyni vyskočil na kapotu auta, prokopl čelní sklo a pak ještě urval zpětné zrcátko. V autě přitom seděli lidé. Za své řádění si může odsedět až dva roky ve vězení, stíhán je na svobodě.

Několik měsíců terorizoval obyvatele Kdyně na Domažlicku sedmatřicetiletý Milan M. Ve velkém zaměstnal také kriminalisty. „V drogerii ukradl pánské parfémy, v květinářství sochu anděla a dřevěnou lucernu. Na čerpací stanici sendvič, bagetu a pivo, které tam ihned po odcizení zkonzumoval,“ vyjmenovává policejní mluvčí Dagmar Brožová. V další prodejně se zaměřil hlavně na nápoje a ukradl několik limonád, energeťáků, plechovek piva a také lahev vodky, slivovice a rumu.

Bezdůvodně vyskočil na auto a rozdupal čelní sklo

Na parkovišti na náměstí ve Kdyni agresivní muž bezdůvodně vyskočil na kapotu auta, prokopl a vyrazil čelní sklo, ulomil zpětné zrcátko a na závěr kopnul do předních dveří auta. Celou dobu přitom seděl ve voze vyděšený řidič i jeho spolujezdec. Dva dny poté zastavili problémového muže dopravní policisté na Klatovsku a zjistili, že usedl za volant, ačkoli v minulosti přišel o papíry. Navíc byl ještě pod vlivem alkoholu.

Další policií popsaný incident se odehrál opět ve Kdyni. Tentokrát se nám známý výtržník dostal do konfliktu s mladším sedmadvacetiletým muže. Toho nejprve slovně a pak i fyzicky napadal. „Nejprve mladší z mužů zasáhnul vodítkem na psa staršího, ten mu pak vodítko vytrhnul z ruky a začal ho s ním také švihat. Oba dva muži utrpěli zranění, se kterým byli ošetřeni v nemocnici,“ uvedla policistka.

S dalším kumpánem se také vloupal do jedné z kdyňských restaurací, kde ukradl výčepní stojan a chladící zařízení. Celkem napáchali škodu za 73 tisíc korun. Podle místních obyvatel se jedná o problémového narkomana s přezdívkou Chomutovák. Média v minulosti zveřejnila také videa, kde nadává místním obyvatelům a výhružkami je nešetřil ani na sociálních sítích. Vulgární příspěvky ale již smazal. Nyní jen sdílí články o své osobě a evidentně si z možného pobytu za mřížemi nic nedělá.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a pokračujícího trestného činu krádež. Obviněný muž i další obvinění jsou stíháni na svobodě. Hrozí jim trest odnětí svobody až na dva roky,“ uzavřela Brožová.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky výtržnictví, krádeže, problémový muž, Chomutovák, Kdyně, napadal lidi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozdupal čelní sklo auta a opakovaně kradl. Policie problémového muže stíhá na svobodě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.