Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Žádná další osoba nemá podíl na tragické smrti úspěšného mladého judisty, který zemřel během školního večírku

Na tragické smrti patnáctiletého úspěšného judisty z Klatov neměla podíl žádná další osoba. Potvrdila to policie. Honza zemřel v noci na sobotu ve svém stanu při oslavě konce školního roku, kdy měl popíjet alkohol. Ve spánku zřejmě vdechl zvratky a udusil se. Ráno spolužáci našli ve stanu chlapce bez známek života a přivolali proto na místo jeho otce i záchranáře. Bohužel už mu nebylo možné pomoci.

„K případu úmrtí chlapce na Klatovsku se v úterý uskutečnila soudní pitva, při které bylo vyloučeno cizí zavinění. Bližší informace zatím poskytovat nebudeme,“ uvedla ve středu ráno mluvčí policie Dagmar Brožová. Nepotvrdily se tak informace z místa činu, že na smrti chlapce mohli mít podíl i někteří jeho spolužáci. Spekulovalo se o tom, že na stan, ve kterém už spal opilý mladík, skákali dva jeho spolužáci.

Tragédie se stala u obce Sobětice nedaleko od Klatov, kde deváťáci z Masarykovy základní školy oslavovali konec školního roku a loučili se tak se základní školou. Když se Honza při oslavě se spolužáky pravděpodobně opil, odešel pak do svého stanu, kde zůstal spát, zatímco ostatní mládež se bavila dál. Když nad ránem spolužáci zjistili, že chlapec ve stanu není v pořádku, přivolali pomoc. Na místě zasahovala záchranná služba. Lékař už jen mohl konstatovat smrt.

Tragicky zesnulý chlapec byl ve svém věku velmi úspěšným judistou, složil úspěšně přijímací zkoušky na Sportovní gymnázium v Plzni. Sbíral trofeje na domácích i zahraničních turnajích. Svědčí o tom i to, že ho Město Klatovy ocenilo titulem Sportovec roku v letech 2022 a 2023. Jeho snem bylo stát se učitelem tělocviku a chtěl také trénovat malé judisty. Poslední rozloučení s Honzou se uskuteční ve čtvrtek od 13.30 hodin v Klatovech.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, JUDO Klatovy / Facebook

Štítky smrt školáka, zemřel ve stanu, oslava konce školního roku, pitva vyloučila cizí zavinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádná další osoba nemá podíl na tragické smrti úspěšného mladého judisty, který zemřel během školního večírku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.